Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεσολόγγι: Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις της Εξόδου 2023

Μεσολόγγι: Το αναλυτικό πρόγραμμα για τι...

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Κορυφώνονται το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2023 και την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2023 οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για τον εορτασμό της 197ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα είναι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος. Τις εκδηλώσεις θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Ποιμενάρχου του Αδελφοποιημένου Δήμου Τριπόλεως.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου είναι το ακόλουθο:

Advertisement 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ (8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023)

10:15
Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στο Μνημείο των Φιλελλήνων στον Κήπο των Ηρώων. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως
και τις τοπικές αρχές. Τιμώμενη Χώρα η Ελβετία.

 
10:25
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ στον Κήπο των Ηρώων.

10:35
Καταθέση στεφάνων στο Μνημείο των Κυπρίων Αγωνιστών στον Κήπο των Ηρώων.

11:00
Μεταφορά της Εικόνος της Εξόδου, του Ιερού Λαβάρου και του Σταυρού Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

11:30
Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνος, τιμώντας την 199η επέτειο του θανάτου του. Κατάθεση στεφάνων.
11:50

Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ, τιμώντας την 197η επέτειο του θανάτου του. Κατάθεση στεφάνων.

12:30
Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στον ανδριάντα του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ, τιμώντας την 197η επέτειο του θανάτου του. Κατάθεση στεφάνων.

17:30
Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ.

18:30
Εκκίνηση της Λιτανευτικής πομπής και μετάβαση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων.

Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στον Τύμβο των πεσόντων Ηρώων της Εξόδου.

Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως και τις τοπικές αρχές.

Εκφώνηση πανηγυρικού από τον Δημάρχο της Ιεράς Πόλεως κ. Κωνσταντίνο Λύρο.

Αναπαράσταση της ανατινάξεως της πυριτιδαποθήκης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ (9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023)

07:00

Αρχιερατική Χοροστασία Όρθρου και Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος (καταβασίες ώρα 07:15’), προεξάρχοντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ.

10:45
Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, παρουσία της Εξοχωτάτης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

11:00

Εκκίνηση της Λιτανευτικής πομπής και μετάβαση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων. Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Δέηση στον Τύμβο των πεσόντων Ηρώων της Εξόδου.
Κατάθεση στεφάνου από την Εξοχωτάτη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Πανηγυρικός από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως.
Το Μοιρολόι «Να ζη το Μεσολόγγι» από την υψίφωνο κ. Vivian Douglas.

14:10
Επίδειξη από Αεροσκάφος F16 της ομάδας ΖΕΥΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις