Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη θα επικρατήσει στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου την Μεγάλη Παρασκευή

Ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη θα ...

Το τελετουργικό θα ξεκινήσει στις 19:00 με κουαρτέτο εγχόρδων - Ερμηνεύουν η Ελένη Βουγιουκλή και η Σουζάνα Βουγιουκλή - Συμμετέχουν & η Χορωδία Cantelena & ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης

Ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη αναμένεται να βιώσουν και φέτος οι επισκέπτες που θα βρεθούν την Μεγάλη Παρασκευή 14/4/2023 στο Ενετικό Λιμάνι της γραφικής Ναυπάκτου.

Η γειτονική Ναύπακτος αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τις ημέρες του Πάσχα, καθώς πέραν της φυσικής και ιστορικής ομορφιάς της, κερδίζει τις εντυπώσεις με το ιδιαίτερο έθιμο της Περιφοράς των Επιταφίων.

Ξεκινώντας η πομπή, συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, από τις δύο κεντρικές Ενορίες, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής καταλήγει στο Ενετικό Λιμάνι.  Εκεί, δεκάδες ανάμμενες δάδες έχουν τοποθετηθεί στις πολεμίστρες, ο φλεγόμενος σταυρός στέκει επιβλητικός στην είσοδο του Λιμανιού και η ατμόσφαιρα κυριαρχείται από τους Ύμνους της Ημέρας.

Φέτος, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με φροντίδα του αρμόδιου Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας, στο πρώτο μέρος του τελετουργικού, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 19:00’,  θα ακουστεί το κουαρτέτο εγχόρδων με τους Γεράσιμο Λώλη (βιολί 1), Αλέξανδρο Λώλη (βιολί 2), Γιώργο Χλίτσιο (βιόλα) και τον Αμβρόσιο Βλαχόπουλο (βιολοντσέλο). 

Ερμηνεύουν η Ελένη Βουγιουκλή και η Σουζάνα Βουγιουκλή.

Στο δεύτερο μέρος θα συμπράξουν η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και η Μικτή Χορωδία Cantelena από την Πάτρα υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.

Συµµετέχει επίσης η υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου και οι πιανίστες Ηλίας Καλούδης και Γιώργος Κονής.

Αφήγηση-απαγγελία: ο γνωστός και αγαπητός ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης (Άγριες Μέλισσες, Το Μαύρο Ρόδο).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture