Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αυγό, κουλούρι, τσουρέκι- Ζαχαροπλαστεία και Φούρνοι «ψήνουν» το Πάσχα με τη μικρότερη δυνατή αύξηση

Πάτρα: Αυγό, κουλούρι, τσουρέκι- Ζαχαροπ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Εν αναμονή για την κίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας

«Φωτιά» έχουν πάρει οι φούρνοι σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία στην Αχαΐα, όπου ο γλυκός «βασιλιάς» στο γιορτινό τραπέζι του Πάσχα, το τσουρέκι, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και φέτος.

Η κίνηση, ωστόσο, δεν έχει ξεκινήσει καθώς όπως λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιάλειας και Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αριστείδης Τηλιγάδης, «περιμένουμε την Μεγάλη Εβδομάδα που θα έρθει και ξένος κόσμος, αλλά και το δώρο του Πάσχα, που συνήθως πληρώνεται την Μεγάλη Τετάρτη. Κυρίως παίρνουν κουλούρια και τσουρέκια αλλά υπάρχουν και τα ουζοκούλουρα που είναι περιζήτητα στην Αιγιάλεια και που η πώλησή τους ξεκινά τώρα γιατί είναι νηστίσιμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, και τα ζαχαροπλαστεία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Πάτρας Ταξιάρχη Κάππα, που τονίζει στο thebest.gr «σιγά σιγά όσο κινούμαστε προς την Μεγάλη Εβδομάδα, περιμένουμε ότι η αγοραστική κίνηση θα ανέβει. Μετά και την καταβολή του δώρου Πάσχα, που ανεβαίνει η διάθεση του κόσμου, κινείται όλη η αγορά. Προς το παρόν, δεχόμαστε παραγγελίες από νονούς για τα σοκολατένια αυγά με συγκεκριμένα σχέδια. Από ‘κει και έπειτα, μετά την Μεγάλη Τετάρτη, συνήθως οι καταναλωτές έρχονται και αγοράζουν τσουρέκια, είτε γεμιστά είτε τα απλά με το αυγό. Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι το γλυκό είναι ένας παράγοντας της τελευταίας στιγμής, για να είναι φρέσκο. Έτσι Μεγάλο Σάββατο και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, υπάρχει μεγάλη κίνηση».

Σε ό, τι αφορά τις τιμές, τόσο στα ζαχαροπλαστεία όσο και στους φούρνους, αναμένεται να υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 10-15%. «Παρότι το μεγάλο «αγκάθι» που λέγεται ενέργεια παραμένει, θα κρατήσουμε τις τιμές προκειμένου να μπορέσει ο κόσμος να ψωνίσει» αναφέρουν οι δυο εκπρόσωποι των σωματείων τους. Ο κ. Τηλιγάδης, λέει ότι «υπάρχει μια μικρή αύξηση η οποία σε σχέση με τις αυξήσεις κυρίως της ενέργειας, είναι πάρα πολύ μικρή, για να είμαστε κοντά στον καταναλωτή». Ο κ. Κάππας, από την πλευρά των ζαχαροπλαστών, είπε ότι «το κόστος ενέργειας παραμένει στα ύψη ωστόσο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν γλυκό παλμό για το Πάσχα αφού βλέπουμε ότι μετά και το δυστύχημα των Τεμπών, η ψυχολογία του κόσμου είναι πεσμένη όπως και η αγοραστική του δύναμη. Γι’ αυτό θα κρατήσουμε τις τιμές, στην καλύτερη ποιότητα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις