Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Πέτρος Ψωμάς για τους απινιδωτές και για τα αδέσποτα

Ο Πέτρος Ψωμάς για τους απινιδωτές και γ...

Για "βερμπαλισμό Αντιδημάρχων σε θεματικές εκδηλώσεις" κάνει λόγο το σπιράλ

Ανακοίνωση για την Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων που τιμάται σήμερα 4 Απριλίου εξέδωσε το σπιράλ. Σε αυτή αναφέρει:

"Την Δευτέρα 3 Απριλίου διοργανώθηκαν στην Πάτρα δύο ενδιαφέρουσες ημερίδες για τους απινιδωτές και τα αδέσποτα (και δεσποζόμενα) ζώα, πρωτοβουλίες αντίστοιχα της εφημερίδας «Γνώμη» και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Το σπιράλ παραβρέθηκε και στις δύο εκδηλώσεις με πολυμελείς αντιπροσωπείες, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, Πέτρος Ψωμάς, απηύθυνε και σχετικούς χαιρετισμούς. Τοποθετήθηκαν επίσης οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Πατρέων, στη μεν πρώτη ο κ. Τάκης Πετρόπουλος, στη δε άλλη ο κ. Διονύσης Πλέσσας. Δυστυχώς σε όσα είπαν περίσσεψε η υποκρισία.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας ισχυρίστηκε πως όλοι οι αθλητικοί χώροι του Δήμου Πατρέων διαθέτουν αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, κάτι που δυστυχώς ισχύει μόνο στα λόγια, όπως άλλωστε και με τους υπόλοιπους δημοτικούς χώρους υψηλής συγκέντρωσης κόσμου. Ο Δήμος Πατρέων δεν έχει φροντίσει την τοποθέτηση απινιδωτών στα σημεία όπου έχει αρμοδιότητα. Ακόμα, όμως, κι εκεί όπου τελευταία τοποθετήθηκαν απινιδωτές, δεν έχει μπει η απαραίτητη σήμανση, δεν υπάρχουν εκπαιδευμένοι χρήστες, δεν έχει καν ληφθεί μέριμνα να ενημερωθεί ο σχετικός «Εθνικός Χάρτης». Σύμφωνα με τον τελευταίο, η Πάτρα διαθέτει μόνο τρεις(!) απινιδωτές στην επικράτειά της, άρα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επαίρεται άνευ λόγου.

Στην εκδήλωση για τα αδέσποτα ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού, προκειμένου να ανταπεξέλθει ο Δήμος Πατρέων στις υποχρεώσεις του. Παρέλειψε όμως να αναφέρει πως η δημοτική αρχή κατήργησε (και πρόσφατα δεν επαν-ίδρυσε, παρά την ευκαιρία που της δόθηκε) την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πατρέων, την καθ’ ύλην αρμόδια για τους σχετικούς ελέγχους. Παράλληλα αποσιωπήθηκαν η παροιμιώδης διαμάχη του δήμου (αντί συνεργασίας) με το Πανεπιστήμιο Πατρών, η απροθυμία αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις που εμποδίζουν τη Λαϊκή Συσπείρωση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ολιστικά (με συνεργασίες με φιλοζωϊκές οργανώσεις, αποδοχή αρωγής από ιδιώτες, υιοθέτηση καλών πρακτικών άλλων δήμων κλπ).

Το σπιράλ έχει ασχοληθεί εξαντλητικά και με τα δύο αυτά θέματα, έχει διοργανώσει σχετικές διαδικτυακές συζητήσεις και έχει διαμορφώσει θεματικές ομάδες εργασίας που τα μελετούν. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διοίκηση του Δήμου Πατρέων ο Πέτρος Ψωμάς και οι συνεργάτες του έχουν καταγράψει εναλλακτικές προσεγγίσεις και έχουν καταρτίσει σχετικά πλάνα τοποθέτησης απινιδωτών στην πόλη και διαχείρισης του θέματος των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Από την άλλη, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ενώ ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, επιδίδονται δημόσια σε θεωρητικές τοποθετήσεις, επιστρατεύοντας βερμπαλισμούς που εύκολα διαψεύδονται και δεν τιμούν την πόλη. Μας θλίβει η τακτική τους.

Με την ευκαιρία –και τη σημερινή (4 Απριλίου) συγκυρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων- υπενθυμίζουμε παρακάτω τις σχετικές εκδηλώσεις του σπιράλ για τα εν λόγω θέματα, εκφράζοντας την ικανοποίησή μας που τα συμπεράσματά μας (από το 2021) ταυτίζονται απόλυτα με όσα τεκμηριωμένα ακούστηκαν από εισηγητές και συμμετέχοντες στις ημερίδες της περασμένης Δευτέρας, στην Πάτρα:

Για τα αδέσποτα (7/4/2021)

Για τους απινιδωτές (12/7/2021)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις