Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Νέα απόφαση αλλάζει το καλάθι του νοικοκυριού: Μπαίνουν και νέα προϊόντα

Νέα απόφαση αλλάζει το καλάθι του νοικοκ...

Νέα προϊόντα προστίθενται στο καλάθι του νοικοκυριού με απόφαση που δημοσιεύτηκε λόγω Πάσχα όπως τσουρέκια, αρνιά και σοκολατένια αυγά.

Με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τροποποιείται το καλάθι του νοικοκυριού και σε αυτό προστίθενται νέσ προϊόντα για το Πάσχα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ το Υπουργείο αποφασίζει την τροποποίηση της υπ' αρ. 15585/17-02-2023 (Β'828) απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τον καθορισμό των κατηγοριών προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», όπου προστίθενται, προσωρινά, νέες κατηγορίες που αφορούν σε βασικά αγαθά που καταναλώνονται την περίοδο του Πάσχα και η απόφαση διαμορφώνεται ως εξής:

Κατηγορίες προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού»
Οι υπόχρεοι χρήσεις παποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων («καλάθι του νοικοκυριού») που είναι απαραίτητα για αξιοπρεπή διαβίωση και ειδικότερα ένα τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που εντάσσεται στο «καλάθι του νοικοκυριού». Οι κατηγορίες των προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» αναφέρονται στον ακόλουθο Πίνακα:

Η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα προϊόντα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «το καλάθι του νοικοκυριού» γίνεται υποχρεωτικά μέσω ειδικού σήματος που τοποθετείται επί των προϊόντων ή στο φυσικό ή στον ηλεκτρονικό χώρο πώλησής τους ή σε κάθε μέσο με το οποίο τα προϊόντα διαφημίζονται στον καταναλωτή. Επιπρόσθετα στην είσοδο κάθε καταστήματος αναρτάται ευκρινής λίστα/κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το καλάθι του νοικοκυριού καθώς και οι τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

 
1α. Το ειδικό σήμα της παρ. 1 τοποθετείται υποχρεωτικά δίπλα στην ένδειξη τιμής αγοράς κάθε προϊόντος που έχει ενταχθεί στο «καλάθι του νοικοκυριού» στο ράφι σε διακριτό καρτελάκι. Το καρτελάκι έχει σχήμα τετράγωνο ή ορθογώνιο, με διαστάσεις τουλάχιστον ίσες με οκτώ (8) εκατοστά x οκτώ (8) εκαστοστά, ή έχει σχήμα κυκλικό, με διάμετρο τουλάχιστον ίση με οκτώ (8) εκατοστά, επί του οποίου έχει τυπωθεί το ειδικό (έγχρωμο) σήμα της παρ. 1. Η υποχρέωση εφαρμογής των ως άνω διαστάσεων του ειδικού σήματος εκκινεί από την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις