Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Την Κυριακή 2/4 το πρωί τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους σφαγιασθέντες Πατρινούς το 1821

Πάτρα: Την Κυριακή 2/4 το πρωί τα αποκαλ...

Τη Θεία λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση στο ναό του Αγίου Ανδρέου θα μεταδώσει μάλιστα ζωντανά η ΕΡΤ2

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών έχει αφιερώσει την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, δηλαδή την Κυριακή προ των Βαΐων, στους, υπό των Τούρκων, σφαγιασθέντες Πατρινούς κατά το έτος της κήρυξης της Επαναστάσεως, 1821. Στους 10.000 και πλέον κατοίκους της πόλεως των Πατρών οι οποίοι εσφάγησαν, εκάηκαν, εξανδραποδίσθηκαν, πήραν της προσφυγιάς τον πικρό δρόμο.

Μαζί τους και οι Παιδομάρτυρες των Πατρών, Χριστόδουλος και Αναστασία, οι οποίοι τιμώνται μαζί με την πολυάριθμον χορείαν των Νεομαρτύρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά τα μαύρα χρόνια τής Τουρκικής σκλαβιάς.

Η Δημόσια Τηλεόραση της ΕΡΤ θα μεταδώσει όπως ανακοινώθηκε, ζωντανά την Θεία Λειτουργία την Κυριακή 2/4 καθώς και την Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Πατρέων Ηρώων, από τον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου, Πολιούχου Πατρών.

Η μετάδοση θα ολοκληρωθεί με την σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων Μνημείου δόξης & τιμής για τους φρικτώς και μαρτυρικώς τελειωθέντας Πατρινούς, από τους Τούρκους το 1821, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Την ανέγερση και τοποθέτηση του μνημείου στον περίβολο μπροστά του ιερού ναού του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου, είχε γνωστοποιήσει σε κήρυγμα του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα προεξάρχει της εκδήλωσης.

Σκηνοθέτης της τηλεοπτικής μετάδοσης θα είναι ο Λευτέρης Δακαλάκης ενώ την παραγωγή έχει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 2, δορυφορικά μέσω της ERT WORLD στην Ευρώπη και την Αφρική και ραδιοφωνικά από το Πρώτο Πρόγραμμα και την Ε.ΡΑ. Πάτρας στα FM και μέσω της τεχνολογίας DAB+.

Διαδικτυακά, μέσα από το ERTecho και το ERT flix σε όλες τις smart τηλεοράσεις, ενώ μέσω της «Φωνής της Ελλάδας» στο LiveRadio των εφαρμογών Android Auto Apple και CarPlay της Deezer στις παρακάτω χώρες: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική.

Στην Γερμανία, μέσω της τηλεοπτικής πλατφόρμας MagentaTv και στην Ελβετία, μέσω της Swisscom.

*Τέλος για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης καθώς και για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τούς χιλιάδες Πατρινούς αδελφούς που θανατώθηκαν από τους Τούρκους την περίοδο από Κυριακή τῶν Βαΐων ἓως καί τήν Μεγάλη Παρασκευή του 1821, παρέθεσε και συνέντευξη Τύπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στα Μ.Μ.Ε. την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 12 το μεσημέρι στι γραφείο του στη Βότση.

Να προσθέσουμε πως ο Στ’ Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πατρών στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 2/4/2023 προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις