Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αποκαλυπτήρια για το μνημείο των Πατρινών που σκότωσαν οι Τούρκοι

Πάτρα: Αποκαλυπτήρια για το μνημείο των ...

γδφ

Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους Πατρινούς που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους θα γίνουν την Κυριακή 2 Απριλίου στην Πάτρα, στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Ανδρέα.

Για το θέμα σήμερα ο Μητροπολίτης Πατρών κκ Χρυσόστομος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

 

Στο μεταξύ αυτή την Κυριακή η ΕΡΤ θα μεταδώσει ζωντανά την Θεία Λειτουργία και την Επιμνημόσυνη Δέηση. Η Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών έχει αφιερώσει την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, δηλαδή την Κυριακή προ των Βαΐων, στους, υπό των Τούρκων, σφαγιασθέντας Πατρινούς κατά το έτος 1821.

Στους 10.000 και πλέον κατοίκους της πόλεως των Πατρών οι οποίοι εσφάγησαν, εκάηκαν, εξανδραποδίσθηκαν, πήραν της προσφυγιάς τον πικρό δρόμο.

Μαζί τους και οι Παιδομάρτυρες των Πατρών, Χριστόδουλος και Αναστασία, οι οποίοι τιμώνται μαζί με την πολυάριθμον χορείαν των Νεομαρτύρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά τα μαύρα χρόνια τής Τουρκικής σκλαβιάς.

Η Δημόσια Τηλεόραση ΕΡΤ θα μεταδώσει ζωντανά την Θεία Λειτουργία και την Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Πατρέων Ηρώων, από τον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου, Πολιούχου Πατρών.

Η μετάδοση θα ολοκληρωθεί με την σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων Μνημείου δόξης & τιμής για τους φρικτώς και μαρτυρικώς τελειωθέντας Πατρινούς, από τους Τούρκους το 1821, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Σκηνοθέτης μετάδοσης είναι ο Λευτέρης Δακαλάκης ενώ την παραγωγή έχει η Ιερά Μητρόπολις Πατρών.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 2, δορυφορικά μέσω της ERT WORLD στην Ευρώπη και την Αφρική και ραδιοφωνικά από το Πρώτο Πρόγραμμα και την Ε.ΡΑ. Πάτρας στα FM και μέσω της τεχνολογίας DAB+.

Διαδικτυακά, μέσα από το ERTecho και το ERT flix σε όλες τις smart τηλεοράσεις, ενώ μέσω της «Φωνής της Ελλάδας» στο LiveRadio των εφαρμογών Android Auto Apple και CarPlay της Deezer στις παρακάτω χώρες: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική.

Στην Γερμανία, μέσω της τηλεοπτικής πλατφόρμας MagentaTv και στην Ελβετία, μέσω της Swisscom.

έλος, μέσω YouTube από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

 https://www.youtube.com/watch? v=omYgoRm-vzA"

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις