Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας στον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Αναστάσιο Γιατρά: «Θα είμαστε συμπαραστάτες στον αγώνα που δίνετε»

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας στον πρόεδρο του ΣΚ...

Η δέσμευση του υποψηφίου βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαϊα Θεμιστοκλής Μπάκας, ενημερώνει για την επίσκεψη και τη δέσμευσή του στον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Αναστάσιο Γιατρά.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: "

Την αναγκαιότητα να στηριχθεί ο πολύπαθος κλάδος της εστίασης, καθώς αποτελεί σημαντικό αρωγό της οικονομίας, επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Αναστάσιο Γιατρά.

Σε μια εποικοδομητική συζήτηση που έγινε στα γραφεία του ΣΚΕΑΝΑ, ο Θεμιστοκλής - Ανδρέας Μπάκας ενημερώθηκε εκτενώς από τον πρόεδρο του για τις χρόνιες παθογένειες και τα προβλήματα που ταλανίζουν την εστίαση. Ενδεικτικό της δεινής θέσης στην οποία έχει περιέλθει (και) ο συγκεκριμένος κλάδος, είναι το γεγονός ότι οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις έχουν χρέη προς το Δημόσιο ή προς ιδιώτες, όπως καταγράφει αποκαλυπτική μελέτη του ΙΝΕ - ΓΣΕΒΕΕ, ενώ στα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων, έρχεται να προστεθεί και το δυσβάστακτο φορτίο από το ενεργειακό κόστος.

Παράλληλα, ο Θεμιστοκλής - Ανδρέας Μπάκας έγινε αποδέκτης των προτάσεων του ΣΚΕΑΝΑ για την ανάκαμψη της εστίασης, που συνυπογράφονται από 30 συλλόγους και ενώσεις του κλάδου. Μέρος των προτάσεων, αφορούν το ενεργειακό και μη μισθολογικό (τεκμαρτό) κόστος, τη φορολογία, την κανονιστική των Δήμων, καθώς και την τροποποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ, προκειμένου να συμπεριληφθεί το σύνολο της εστίασης

«Στον αγώνα που δίνετε θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σας, με Δικαιοσύνη παντού και ασφάλεια τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις σας», κατέστησε σαφές ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας απευθυνόμενος στον Αναστάσιο Γιατρά, αναφέροντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αποσκοπούν στην ενίσχυση του εισοδήματος για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

1.    Αύξηση του κατώτατου μισθού για τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης.-επανίδρυση του ΣΕΠΕ

2.    Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός

3.    Ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.

4.     Ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με συγκεκριμένα και εξειδικευμένα μέτρα.

5.    Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι)

6.    Ανασχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης και αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού πόρου με τη μέγιστη δυνατή διάχυση.

 Επέμεινε στην ανάγκη μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα στο χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προτείνει τη ρύθμιση των χρεών που προέκυψαν από την πανδημία, με τη διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου, όπως και την ένταξη όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.

Μιλώντας για την έκρηξη ακρίβειας που πλήττει επιχειρήσεις και εργαζόμενους και έχει εκτοξεύσει τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων, ο υποψήφιος βουλευτής Θεμιστοκλής Μπάκας επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ενίσχυση του εισοδήματος για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις