Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όσκαρ Πιστόριους: Απορρίφθηκε το αίτημά του για αποφυλάκιση υπό όρους

Όσκαρ Πιστόριους: Απορρίφθηκε το αίτημά ...

Η δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ το 2013

Ο πρώην Ολυμπιονίκης δρομέας Όσκαρ Πιστόριους δεν αποφυλακίζεται υπό όρους, αφού αποφασίστηκε ότι δεν έχει εκτίσει την “ελάχιστη περίοδο κράτησης” που απαιτείται για να αποφυλακιστεί μετά την καταδίκη του για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ το 2013.

Η επιτροπή αναστολών αποφάσισε ότι ο Πιστόριους θα μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση τον Αύγουστο του 2024, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο σωφρονισμού της Νότιας Αφρικής. Το συμβούλιο επικαλέστηκε μια νέα διευκρίνιση σχετικά με την ποινή του Πιστόριους που εκδόθηκε από το Ανώτατο Εφετείο της Νότιας Αφρικής πριν από τρεις ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το αποτέλεσμα ήταν έκπληξη, αλλά υπήρξε νομική διαμάχη σχετικά με το πότε ο Πιστόριους θα πρέπει να αιτηθεί αναστολή. Αρχικά καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αλλά η υπόθεση πέρασε από μια σειρά εφέσεων προτού ο Πιστόριους καταδικαστεί τελικά σε 13 χρόνια και πέντε μήνες φυλάκιση για φόνο το 2017.

Οι σοβαροί παραβάτες πρέπει να εκτίσουν τουλάχιστον το ήμισυ της ποινής τους για να είναι επιλέξιμοι για αναστολή στη Νότια Αφρική.

Πηγή: Associated Press

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις