Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Πισπιρίγκου: «Απρόσμενο, ανεξήγητο γεγονός η ανακοπή της Τζωρτζίνας»

Δίκη Πισπιρίγκου: «Απρόσμενο, ανεξήγητο ...

Τι ανέφερε στην κατάθεσή της παιδίατρος

Η παιδίατρος-νεογνολόγος Διονυσία Δημητροπούλου χαρακτήρισε «ανεξήγητη» την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα στις 11 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο, στη σημερινή κατάθεσή της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ιατρός είπε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου πως είχε επαφή με τη μικρή Τζωρτζίνα στις 9 Απριλίου και στις 11 Απριλίου 2021.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η μάρτυρας περιέγραψε πως δεν διαπίστωσε η μικρή Τζωρτζίνα να έχει κάτι παθολογικό ενώ είπε πως η ανακοπή που υπέστη ήταν κάτι το απρόσμενο και ανεξήγητο. «Η ενασχόληση μου με την Τζωρτζίνα ήταν κατά τη διάρκεια των δύο εφημεριών που είχα, στις 9 και 11 Απριλίου 2021» είπε η μάρτυρας στην έναρξη της κατάθεσης της.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως στις 9 Απριλίου, στις 14:00 το μεσημέρι, η μητέρα μας ανέφερε βήχα, τάση προς έμετο και δυσκολία στην αναπνοή. «Την εξέτασε ειδικευόμενη. Με ενημέρωσε για ήπια ωχρότητα δέρματος, κοιλιακό άλγος κ.ά. Τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει όταν πήγα εγώ. Από εξέταση που έκανα δεν διαπίστωσα παθολογικά ευρήματα. Ζήτησα να συνεχιστεί η χορήγηση ορού, να μη φάει, να γίνει εργαστηριακός έλεγχος, να λαμβάνονται ζωτικά σημεία κάθε δύο ώρες» τόνισε η μάρτυρας.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα, στις 6, η μητέρα της Τζωρτζίνας όπως ανέφερε η μάρτυρας τους ενημέρωσε πως παρουσιάζει βήχα, πόνο στην κοιλιά και ωχρότητα δέρματος. «Την εξέτασα εκ νέου δεν βρήκα κάτι παθολογικό» είπε η κυρία Δημητροπούλου, πως στις 20:00 εξέτασε και πάλι την Τζωρτζίνα και δεν βρήκε κανένα σύμπτωμα.

«Εννέα η ώρα αναχώρησα κι ήμουν διαθέσιμη για τους συναδέλφους μου τηλεφωνικά μήπως προκύψει κάτι» ανέφερε η μάρτυρας, προσθέτοντας: «Το Σάββατο τηλεφώνησα για να ενημερωθώ για τα παιδιά που νοσηλεύονταν στην κλινική, η συνάδελφος μου με ενημέρωσε πως η Τζωρτζίνα στις 3 η ώρα έκανε ένα επεισόδιο με βήχα και έκανε εμετό. Της είπα να τα μεταφέρει όλα αυτά στους συναδέλφους του Σαββάτου».

Η ημέρα της ανακοπής
Όλα καλά περιέγραψε η κυρία Δημητροπούλου πως ήταν τα πράγματα πριν υποστεί η Τζωρτζίνα ανακοπή. «Στις 11/4 μπήκα στο δωμάτιο είδα ότι η Τζωρτζίνα ήταν σταθερή και δεν μου αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα.

Περίπου στις 7 το απόγευμα ενώ βρισκόμουν στο γραφείο των γιατρών, χτύπησε την πόρτα η μητέρα της Τζωρτζινας, ανέφερε ελάτε στο δωμάτιο διότι σφυρίζει το οξύμετρο. Βγήκα και βάδιζα με κανονικό βηματισμό. Η νοσηλεύτρια που μπήκε στο δωμάτιο, άρχισε να φωνάζει «τρέξτε γρήγορα». Εκεί αρχίσαμε να τρέχουμε. Μπήκα στο δωμάτιο και είδα την Τζωρτζίνα στο μέσο του κρεβατιού, χωρίς ρινικό οξυγόνο και το οξύμετρο σφύριζε χωρίς καμία ένδειξη.

Εκεί ρώτησα τη μητέρα τι συνέβη και η Τζωρτζίνα βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση. Η μητέρα μου απάντησε ότι ξύπνησε κάνοντας ένα ήχο, γούρλωσε τα μάτια και έκανε τινάγματα. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν είχα αναπνοές, σφίξεις» περιέγραψε η παιδίατρος.

Η μάρτυρας στη συνέχεια περιέγραψε τις προσπάθειες να επαναφέρουν στη ζωή τη μικρή Τζωρτζίνα. «Έφερα το παιδί σε θέση ανάνηψης και ξεκίνησα την καρδιοανπανευστική αναζωογόνηση ενώ φολάρισα την παροχή οξυγόνου, και ζήτησα να ενημερωθεί άμεσα ο αναισθησιολόγος.

Έκανα τη ΚΑΡΠΑ χωρίς διακοπή μέχρι να έρθει αναισθησιολόγος και χορήγησα κατά διαστήματα αδρεναλίνη ώσπου να φτάσει ο κ. Χασαπόπουλος» τόνισε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Θυμάστε πόση ώρα κράτησε η ανάνηψη;

Μάρτυρας: 45-50 λεπτά μέχρι την ανάκτηση των δικών της σφίξεων.

Πρόεδρος: Είδατε εμετό;

Μάρτυρας: Μέσα σε νεφροειδές ναι. Ήταν διαυγές.

Πρόεδρος: Αυτό όλο εμπίπτει σε κάποια ασθένεια;

Μάρτυρας: Προσανατολίστηκα στην σκέψη πως μπορεί να είναι κάποια ιογενής ίωση, κάποια γαστρεντερίτιδα.

Πρόεδρος: Θυμάστε στις 11/4 εάν το οξύμετρο ήταν στο χέρι του παιδιού;

Μάρτυρας: Θυμάμαι ότι το οξύμετρο σφύριζε, δεν είμαι απολύτως εάν το είχε ή όχι το παιδί.

Πρόεδρος: Αυτό το οξύμετρο πότε σφυρίζει;

Μάρτυρας: Εάν το παιδί είναι νεκρό ή δεν κάνει καλή επαφή.

Πρόεδρος: Μπορεί να έφυγε ρινικό οξυγόνο από το ξύπνημα ή τίναγμα άκρων;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε.

Πρόεδρος: Εικόνα αυτή τίναγμα κλπ είναι εικόνα ανακοπής;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να πω.

[…]

Εισαγγελέας: Η κατηγορουμένη αρνείται πως ήρθε στο γραφείο σας;

Μάρτυρας: Ήμουν στο γραφείο με δύο ειδικευόμενες, πως ξεκίνησα να πάω;

Εισαγγελέας: Η μητέρα αυτό που αντίκρισε όταν βγήκε από το δωμάτιο είναι το ίδιο με αυτό που αντίκρισε η νοσηλεύτρια; Η μητέρα δεν έχει αντιληφθεί ότι το παιδί έχει έρθει σε αυτήν την κατάσταση;

Μάρτυρες: Δεν ξέρω. Θα περίμενα να φωνάξει, να πάμε στο δωμάτιο. Πολλοί γονείς ουρλιάζουν.

Εισαγγελέας: Το ήξερε πως ήταν έτσι το παιδί χωρίς σφίξεις κλπ;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω.

Εισαγγελέας: πως ήρθε σε αυτή την κατάσταση΄

Μάρτυρας: δεν ξέρω ήταν κάτι αιφνίδιο, ξαφνικό, δεν μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε, θα περίμενα για να έρθει σε αυτήν την κατάσταση να υπάρχει επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Εισαγγελέας: Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να έχει αυτήν την επιδείνωση;

Μάρτυρας: Η επιδείνωση μπορεί να πάρει και ώρες. Μας φώναξε και ουσιαστικά και βρήκαμε ένα νεκρό παιδί.

Εισαγγελέας: Με άλλο τέτοιο περιστατικό έχετε έρθει σε επαφή;

Μάρτυρας: Αιφνίδιο τέτοιο περιστατικό δεν το έχω ξαναζήσει, να με φωνάζει η μητέρα σε ένα τέτοιο καλό, σταθερό, παιδί και να έχει αυτήν την επιδείνωση. Ποτέ, ποτέ! Ήταν απρόσμενο, ανεξήγητο αυτό που συνέβη.

Στην μάρτυρα υπέβαλε ερωτήσεις και ο Αλέξης Κούγιας με τη μάρτυρα να αρνείται ότι υπήρξε ειδική συνάντηση, εξηγώντας πως τις επόμενες ημέρες οι γιατροί όταν συγκεντρώνονταν για τις ενημερώσεις απλώς συζητούσαν το θέμα γιατί το περιστατικό ήταν ανεξήγητο.

Κούγιας: Γιατί οι συνάδελφοι σας δεν πήγαν την Τζωρτζίνα στην παιδοκαρδιολόγο κ. Καρατζά;

Μάρτυρας: Από την ενημέρωση που έχω γνωρίζω ότι οι συνάδελφοι επικοινώνησαν μαζί της για να κλείσουν ραντεβού. Εκείνη όμως τους είπε ότι μόλις πριν 10 ημέρες εξέτασε το παιδί και ήταν άψογα και δε χρειαζόταν εκ νέου.

Κούγιας: Όμως εκείνη σε άλλη της κατάθεση λέει ότι επικοινώνησαν μαζί της μετά την ανακοπή. Σημαίνει κάτι αυτό; Αν εδώ είχαμε ιατρικό λάθος, τι θα λέγατε;

Μάρτυρας: Μα είχε γίνει καρδιολογική εκτίμηση πριν 10 ημέρες! Αφού η ίδια η γιατρός είπε ότι δεν χρειάζεται να το δει!

Κούγιας: Η ίδια λέει ότι δεν επικοινώνησαν πριν την ανακοπή!

Μάρτυρας: Μήπως να ρωτήσετε τους συναδέλφους μου που μίλησαν;

Κούγιας: Τι λέτε κυρία μου;! Στα δικά σας χέρια πέθανε το παιδί! Πείτε μου αν αυτή η αντιμετώπιση ήταν σωστή. Γιατί έχω κάνει και μήνυση, στον συνάδελφο σας, για ιατρικό λάθος.

Μάρτυρας: Το παιδί δεν πέθανε. Το παιδί το σώσαμε. Από τη στιγμή που ο συνάδελφος είπε ότι την κάλεσε και μίλησαν, εγώ τι να σας πω; Να τον αμφισβητήσω; Δεν ήμουν παρούσα.

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις