Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρανάλωμα το αυτοκίνητο ιδιοκτήτη καφετέριας- Η τρίτη εμπρηστική επίθεση μέσα σε λίγες μέρες

Πάτρα: Παρανάλωμα το αυτοκίνητο ιδιοκτήτ...

Προβληματισμός στις αρχές και στην εστίαση

Διαστάσεις επιδημίας τείνουν να πάρουν οι επιθέσεις σε καταστήματα Εστίασης και σε ιδιοκτήτες καταστημάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Τελευταίο κρούσμα η χθεσινοβραδινή επίθεση στα Δεμένικα με στόχο το αυτοκίνητο μάρκας  Mercedes ιδιοκτήτη  αλυσίδας καφέ.

Το αμάξι ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή κτιρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη στα Δεμένικα. Ξαφνικά ακούστηκε κρότος και η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι.

Το αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

 Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών με έξι πυροσβέστες και έσβησαν την φωτιά που προκάλεσε στο όχημα σημαντικές ζημιές.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια η φωτιά θα μπορούσε να είχε επεκταθεί και στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου καθώς οι φλόγες «έγλειψαν» το μπαλκόνι. Το πολυτελές όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ καταγράηκαν σημαντικές φθορές σε σωλήνες υδρορροής, σε τέντες αλλά και στην τοιχοποιία, η οποία έχει μαυρίσει από τους καπνούς. Μάλιστα, από τις φλόγες γλίτωσε ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο δίπλα καθώς ο ιδιοκτήτης του έσπευσε να το απομακρύνει. 

Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα των αρχών σύμφωνα με πληροφορίες δείχνουν εμπρησμό από πρόθεση. Οι αξιωματικοί του Προανακριτικού Γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο της πυρκαγιάς, έκαναν αυτοψία αναζητώντας στοιχεία για τον τρόπο που έδρασαν οι εμπρηστές, πήραν κατάθεση από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και τους κατοίκους, ενώ αναμένουν το πόρισμα από τους πραγματογνώμονες. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν βρεθεί τα κλειστά κυκλώματα καταγραφής (κάμερες από καταστήματα και από σπίτια) στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. 

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι το γεγονός πως πρόκειται για την τρίτη πυρκαγιά – εμπρησμό σε λίγα 24ωρα γεγονός που καλλιεργεί υποψίες για δράση κυκλώματος νονών της νύχτας.

Πριν μερικές ημέρες άγνωστοι είχαν βάλει γκαζάκια σε εστιατόρια της Ρήγα Φεραίου και της Τριών Ναυάρχων.

Εκτός από την προανάκριση που διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών κάνουν τη δική τους έρευνα καθώς το εν λόγω «χτύπημα» εάν συνδυαστεί με τα περιστατικά των επιθέσεων με γκαζάκια που είχαν σημειωθεί την περασμένη εβδομάδα εγείρει ανησυχία και προβληματισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις