Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Όταν ο Ανδρέας Φούρας είχε καταλήξει στο τμήμα για τον Έσπερο- Το χρονικό και οι δηλώσεις

Πάτρα: Όταν ο Ανδρέας Φούρας είχε καταλή...

Τι συνέβη το 2008

Ήταν 6 Νοεβρίου του 2008 όταν ο τότε Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας είχε οδηγηθεί στο Τμήμα λόγω του Έσπερου. Ένας χώρος ο οποίος ήρθε ξανά στο προσκήνιο με την αγορά του από ιδιώτη.

Το χρονικό

 O Ανδρέας Φούρας το μεσημέρι της 6ης Νοεμβρίου 2008 οδηγείται στο Β΄ Αστυνομικό τμήμα της Πάτρας, με την κατηγορία ότι ξήλωσε πτυσσόμενη κατασκευή από τον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του «Εσπέρου», στην πλατεία Γεωργίου. Ο χώρος αυτός ανήκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είχε αναπλαστεί στο πλαίσιο των έργων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και χρησιμοποιείτο για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Λίγο μετά την προσαγωγή του ο κ. Φούρας αφέθηκε ελεύθερος, διότι δεν υπεβλήθη μήνυση εναντίον του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Φούρας έδωσε εντολή για αποξήλωση της κατασκευής επειδή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αρνήθηκε να την απομακρύνει, «γεγονός που ερμηνεύεται ως πρόθεση να αναιρέσει την συμφωνία παραχώρησης του χώρου και έτσι μια σημαντική πολιτιστική υποδομή της πόλης, επί της ουσίας, να ακυρωθεί».

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Πατρέων ανέφερε: «Μετά από τρεις δεκαετίες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θυμήθηκε ότι ο χώρος τού ανήκει. Ένας χώρος που έως πρότινος ήταν γεμάτος με σκουπίδια και ποντίκια και τον οποίο ο δήμος, με την ευκαιρία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ανέπλασε και παρέδωσε στην πόλη με σκοπό τη φιλοξενία πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων. Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον "Έσπερο" και η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει ο χώρος αυτός να χαθεί για την πόλη».

Ο κ. Φούρας προειδοποίησε ότι «ο δήμος, σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να επιτρέψει την ανέγερση πολυώροφου εκτρώματος στον χώρο του "Εσπέρου", αν κάποιοι έχουν κάτι τέτοιο κατά νου. Ο χώρος θα παραμείνει κοινωφελής και κοινόχρηστος, στην υπηρεσία των δημοτών».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Πατρέων, «ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε το απόγευμα με το δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα και του εξέφρασε την συμπαράσταση του για την υπόθεση του «Εσπέρου». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε στον Ανδρέα Φούρα ότι οι χειρισμοί, που έγιναν από την πλευρά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κρίνονται ατυχείς».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις