Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει ο ιστορικός Μητροπολιτικός ιερός ναός της Ευαγγελίστριας

Πάτρα: Γιορτάζει ο ιστορικός Μητροπολιτι...

Το Σάββατο 25/3 το απόγευμα θα τελεστεί και μνημόσυνο για τους Ήρωες του ιερού αγώνα της απελευθέρωσης του 1821 καθώς & υπέρ αναπαύσεως των κτητόρων του Μητροπολιτικού ναού

Πανηγυρίζει αυτές τις μέρες ο ιστορικός Μητροπολιτικός ιερός ναός της Ευαγγελίστριας στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα και το απόγευμα της Παρασκευής 24/3, παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέστηκε στο ναό ο μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός όπου χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο.

Ακολούθησαν οι Δ’ Χαιρετισμοί στην Παναγία ενώ στις 10 το βράδυ σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία έως περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα όπου και θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών, π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης.

Το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2023 στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ στις 11.30 το πρωί θα γίνει και η επίσημη δοξολογία για την εθνική επέτειο της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6 θα τελεστεί ο εσπερινός και θα ψαλεί μνημόσυνο για τους Ήρωες του ιερού αγώνα της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τους Τούρκους καθώς και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κτητόρων του Μητροπολιτικού ναού Ευαγγελιστρίας. Στον εσπερινό και στο μνημόσυνο θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Αναμένεται πολύς κόσμος να περάσει από την Ευαγγελίστρια για να προσκυνήσει την εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και να πάρει ένα κομμάτι άρτο για ευλογία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις