Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας: Τιμούμε την 25η Μαρτίου όπως το επιβάλλει η συγκυρία

Ιάσονας Φωτήλας: Τιμούμε την 25η Μαρτίου...

Μετατρέποντας τον στοχασμό για το παρελθόν σε δυναμισμό για το παρόν και σε σχεδιασμό για το μέλλον, για μια Ελλάδα που έρχεται από πολύ μακριά & πορεύεται, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία

Ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας σε μήνυμα του που έστειλε για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, αναφέρει τα εξής:

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, η επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, μάς θυμίζει τις αρετές και τις αστείρευτες δυνατότητες του Ελληνισμού όταν δίνει με ομοψυχία μεγάλες μάχες, ακόμη και άνισες.

Τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη παραμένουν συγκλονιστικά: «Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

Οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Διότι γνωρίζουμε ότι πίσω από τις μεγάλες εθνικές αποτυχίες υπήρχε η διχόνοια, ενώ πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες υπήρχε η ενότητα.

Ως εκ τούτου, τον αγώνα των δικών μας καιρών καλούμαστε να τον δώσουμε με ομόνοια και με εθνική ομοψυχία, οπλισμένοι με τα διδάγματα που γέννησαν και το ελεύθερο κράτος μας. Με την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, την ψύχραιμη διορατικότητα, καθώς και τη διάθεση να κάνουμε εφαλτήριο το κάθε εμπόδιο.

Τιμούμε, λοιπόν, την 25η Μαρτίου, όπως το επιβάλλει η συγκυρία. Μετατρέποντας τον στοχασμό για το παρελθόν σε δυναμισμό για το παρόν και σε σχεδιασμό για το μέλλον. Για μια Ελλάδα που έρχεται από πολύ μακριά και πορεύεται, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις