Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χάος στους δρόμους της Γαλλίας - Τι ζητούν οι διαδηλωτές

Χάος στους δρόμους της Γαλλίας - Τι ζητο...

Οι διαδηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη στην Γαλλία λόγω του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου

Οι διαδηλώσεις στην Γαλλία συνεχίζονται με τους πολίτες να είναι ακόμη περισσότερο εξοργισμένοι μετά την συνέντευξη που παραχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μάλιστα, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η «μητέρα όλων των απεργιών», με τον κόσμο να συγκεντρώνεται σε δεκάδες πόλεις της Γαλλίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το συνταξιοδοτικό.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη Γαλλία, με 119.000 να είναι συγκεντρωμένοι στο Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών στην πρωτεύουσα και 80 άτομα συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα.

Η μεγαλειώδης διαδήλωση στο Μπορντό
Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο στις διαδηλώσεις και να απεργήσουν μαζί, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν ακόμη φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία εργαζομένων και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο σήμερα είναι νόμος του κράτους. Ακόμη, οι πολίτες ζητούν την παραίτηση, τόσο του Μακρόν, όσο και της πρωθυπουργού Ελίζαμπεθ Μπορν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν  αντί να κατευνάσει την οργή των πολιτών, την ενέτεινε ακόμα περισσότερο. Ο πρόεδρος της Γαλλίας στην συνέντευξη του ανέφερε πως δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κανέναν ανασχηματισμό, απόσυρση ή εκλογική διαδικασία κι ότι προτίθεται να εφαρμόσει τον νόμο κατά γράμμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις