Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κινδυνεύει να «χαθεί» το καλοκαίρι για τους επιχειρηματίες στα Βραχνέικα- Τα έργα της ΔΕΥΑΠ νεκρώνουν την περιοχή

Πάτρα: Κινδυνεύει να «χαθεί» το καλοκαίρ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι απαντά η ΔΕΥΑΠ

Σε απόγνωση βρίσκονται επιχειρηματίες στην παραλιακή Βραχνεϊκων - Ροϊτίκων  αφού κινδυνεύουν να χάσουν τη θερινή περίοδο λόγω έργων που γίνονται στην περιοχή για το αποχετευτικό δίκτυο από τη ΔΕΥΑΠ.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Θάνος Παπανικολόπουλος που διατηρεί κατάστημα εστίασης στην περιοχή, «το έργο θα τελείωνε τον Απρίλιο όμως αυτό δε θα συμβεί. Υπάρχουν σχεδόν 44 επιχειρήσεις που δουλεύουν  μόνο το καλοκαίρι και θα πληγούν και 600-700 εργαζόμενοι, με βάση τα περσινά δεδομένα.

Το κατάστημά μου για παράδειγμα είναι κλειστό από τον Οκτώβριο καθώς τα έργα ξεκίνησαν ακριβώς μπροστά από το μαγαζί μου. Δεν έχω καθόδους για να φτάσει κανείς στο μαγαζί μου. Μέχρι τώρα είναι κλειστό και αναμένεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να βρεθεί ο μηχανισμός ώστε να σταματήσουν τα έργα τώρα. Προτείναμε στο Δήμο να γίνει άμεση αποκατάσταση στο οδόστρωμα, να σταματήσουν οι εργασίες από τις 15 Μαΐου έως 15 Σεπτεμβρίου και να συνεχιστούν οι εργασίες εντατικά μέχρι τέλος του χρόνου. Έχουμε αντιμετωπίσει μία πανδημία και μία ενεργειακή κρίση. Πληρώνουμε ενοίκιο με κλειστό μαγαζί ενώ είναι δύσκολο να βρεθεί προσωπικό αν ένα μαγαζί είναι κλειστό.

Κάναμε συνάντηση με το Δήμο και αναμένουμε. Και ο Δήμος δεν πρέπει να χάσει τα χρήματα για το έργο αν βγει εκτός χρονοδιαγράμματος και εμείς πρέπει να δουλέψουμε».

 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ομ πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, «στο τέλος της σύσκεψης που κάναμε είπαμε ότι θα κοιτάξουμε να βρούμε λύσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση. Τις δύο επόμενες μέρες θα έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση. Καταλαβαίνουμε την αγωνία των επιχειρηματιών αλλά και η δική μας αγωνία είναι μεγάλη. Ψάχνουμε να βρούμε πώς θα διαχειριστούμε το τμήμα που είναι υπό κατασκευή για να κερδίσουμε χρόνο. Είναι κάτι που το επεξεργαζόμαστε. Εξετάζουμε τα σενάρια τα οποία πρέπει να δούμε μαζί και με την εργολήπτρια εταιρεία για να είμαστε συνεπείς και σε αυτά που θα πούμε και ως προς τη διαχειριστική».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις