Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο ισόγειο του σταθμού «Κανελλόπουλος» τα γραφεία του υδατοδρομίου

Πάτρα: Στο ισόγειο του σταθμού «Κανελλόπ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr gr o  Τάσος Γκόβας, Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια»- Άδεια δεν σημαίνει και έναρξη το καλοκαίρι, αν και υπάρχει και το αισιόδοξο σενάριο  

Επικαιροποιήθηκε η άδεια που είχε δοθεί για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Πάτρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι το καλοκαίρι θα έχουμε πτητικό έργο.

Μετά από αλλαγές που έγιναν η πόλη διαθέτει όλες τις προϋποθέσειςπου απαιτεί ο νέος νόμος ενώ αυτό που μένει για να ξεκινήσουν να πετούν υδροπλάνα είναι να ολοκληρωθεί η αντίστοιχη διαδικασία και στο Ιόνιο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο από περιοχές μεταξύ των οποίων θα γίνονται πτήσεις.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o  Τάσος Γκόβας, Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», «με τις αλλαγές που έγιναν στο νόμο η αδειοδότηση που είχε δοθεί σε υδατοδρόμιο έπρεπε να επικαιροποιηθεί. Σύμφωνα με το νέο νόμο έπρεπε να καλυφθούν κάποιες επιπλέον απαιτήσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μία επιθεώρηση από την επιτροπή υδατοδρομίων. Πήγε στις εγκαταστάσεις στην Πάτρα και έλεγξε ότι το υδατοδρόμιο έχει ό,τι απαιτεί ο νόμος σχετικά με τον εξοπλισμό, τον έλεγχο των επιβατών, τις αποσκευές, την προβλήτα. Αποφάνθηκε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και του νέου νόμου και ότι θα επικαιροποιηθει η άδεια. Παράλληλα με αυτό τον έλεγχο, έγινε αλλαγή του χώρου στον οποίο θα γίνεται ο έλεγχος των επιβατών και των αποσκευών. Στην αρχική άδεια προβλεπόταν να γίνεται σε κάποια δωματιάκια όμως ο ΟΛΠΑ για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους αποφάσισε να παραχωρήσει για το υδατοδρόμιο ένα μέρος στο ισόγειο του κτιρίου «Κανελλόπουλος». Πρόκειται για ένα πολύ πιο κατάλληλο και λειτουργικό χώρο. Έχει τουαλέτες και για άτομα με αναπηρία πράγμα που απαιτείται και από το νέο νόμο. Έγινε λοιπόν μετεγκατάσταση της υποδομής για το υδατοδρόμιο και για το check in των επιβατών σε αυτό το κτίριο. Οι επιβάτες μετά τον έλεγχο θα μπαίνουν σε ένα βανάκι με υπαλλήλους σεκιούριτι του υδατοδρομίου και θα πηγαίνουν στην πλωτή εξέδρα όπου θα υπάρχει το υδροπλάνο.

Η επικαιροποιηση έγινε για την Πάτρα όμως για να γίνουν πτήσεις και να είναι βιώσιμο το εγχείρημα πρέπει να υπάρχει ένα δίκτυο υδατοδρομίων. Μόνο με τρία, σε Πάτρα, Παξούς και Κέρκυρα δε γίνεται να ξεκινήσουν πτήσεις. Προχωράει όμως η αδειοδότηση άλλων πέντε υδατοδρομίων στο Ιόνιο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για υδατοδρόμια στην Κεφαλονιά, στην Ιθάκη, τη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο και το Μεγανήσι. Εάν αδειοδοτηθούν και κατασκευαστούν αυτά τα υδατοδρόμια θα υπάρχει ένα δίκτυο που θα είναι βιώσιμο.

Τα πράγματα έχουν προχωρήσει όμως υπάρχει μία άσχημη συγκυρία καθώς η περιφέρεια εργάζεται πάνω σε αυτό με το Υπουργείο Υποδομών και είχαν εξασφαλιστεί κάποια κονδύλια για πλωτές εξέδρες, οικίσκους κ.λπ. Αυτά είχαν συμφωνηθεί με τον προηγούμενο υπουργό όμως μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και την αλλαγή του Υπουργού το θέμα έχει παγώσει. Αναμένουμε τις εξελίξεις που ελπίζω να έρθουν γρήγορα. Θεωρώ ότι με τη λογική ροή των πραγμάτων θα μπορούσε σε τρεις μήνες να ολοκληρωθούν η κατασκευή και αδειοδότηση. Στο αισιόδοξο σενάριο θα μπορούσε μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσει πτητικό έργο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις