Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η παγίδα για τους οδηγούς στην μίνι Περιμετρική- Η απότομη στροφή που μπορεί να σε πετάξει εκτός ακόμη και με 50χλμ

Πάτρα: Η παγίδα για τους οδηγούς στην μί...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η ταχύτητα των οχημάτων και η σήμανση

Το έργο της μίνι Περιμετρικής η Πάτρα το περίμενε για πολλά χρόνια έτσι ώστε να "ανασάνει" από τον κυκλοφοριακό φόρτο, να αποφεύγεται πλέον η κίνηση των τροχοφόρων εντός του κέντρου της πόλης και να προχωρήσουν πεζοδρομήσεις και κυκλοφοριακές αλλαγές, για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Το έργο ήρθε, αλλά όπως φαίνεται ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να έχει ελλείψεις και προβλήματα τα οποία για κάποιους αποδεικνύονται θανατηφόρα.

Τα ατυχήματα πληθαίνουν. Ιδίως στο πιο επικίνδυνο σημείο της μίνι Περιμετρικής.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το τραγικό τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο  θάνατο του πρωταθλητής στίβου Ντένις Γκιούρα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Το αυτοκίνητό κινείτο στην μίνι περιμετρική, στο ρεύμα προς Ταμπάχανα. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο στον ύψος του αρχαίου υδραγωγείου, χτύπησε στο διαχωριστικό διάζωμα και έχασε  τη ζωή του.

«Μετά την έξοδο της σήραγγας, πηγαίνοντας προς τα Ταμπάχανα, υπάρχει μια απότομη στροφή, σε αυτό το σημείο. Αν τρέχεις μπορεί να σε πετάξει εκτός» αναφέρει στο thebest.gr o συγκοινωνιολόγος Δημήτρης Σαρδελιάνος.

«Στο σημείο αυτό χρειάζεται ενίσχυση της σήμανσης, έτσι ώστε να υπάρχει μείωση της ταχύτητας από τους οδηγούς και προειδοποίηση. Αυτός που δεν ξέρει το σημείο, έρχεται με ταχύτητα μέσα στην σήραγγα και δεν εννοώ με 100 χιλιόμετρα, αλλά και τα 50-60 χιλιόμετρα» εξηγεί. «Πρόκειται για ένα σημείο, που αμέσως μετά το φανάρι η σήμανση πρέπει να σε προειδοποιεί ότι υπάρχει μια απότομη στροφή προκειμένου να αποφευχθούν  τα ατυχήματα».

Σε ό, τι αφορά, γενικότερα την κατάσταση κατά μήκος της Μίνι Περιμετρικής και τις συχνές εκτροπές οχημάτων σε αυτή, ο κ. Σαρδελιάνος τονίζει «σε κάθε σημείο που υπάρχουν στροφές και όχι μόνο στην μίνι περιμετρική της Πάτρας. Αν οδηγός έχει πιάσει τα 100 ή τα 120 χιλιόμετρα και δεν ξέρει το σημείο είναι πιθανό να υπάρξει εκτροπή του οχήματος του, γι’ αυτό επιμένω στην ταχύτητα, ειδικά στον αστικό ιστό μιας πόλης αλλά και στην απαραίτητη σήμανση που πρέπει να υπάρχει αρκετά νωρίτερα από την κάθε στροφή».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις