Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η στιγμή που ο δήμαρχος της Φλωρεντίας ορμά έξαλλος σε ακτιβιστή που ρίχνει μπογιά στο Παλάτσο Βέκιο

Η στιγμή που ο δήμαρχος της Φλωρεντίας ο...

O δήμαρχος «Ράμπο» με το δερμάτινο μπουφάν και τα γυαλιά έγινε viral στα ιταλικά MME εξαιτίας της ιδιαίτερα... δυναμικής του παρέμβασης

Viral έχει γίνει στα ιταλικά ΜΜΕ και όχι μόνο ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής του στην Πιάτσα ντελα Σινιορία είδε ξαφνικά έναν ακτιβιστή να επιχειρεί να βανδαλίσει με πορτοκαλί μπογιά το ιστορικό Παλάτσο Βέκιο και έτρεξε ο ίδιος για να τον σταματήσει.

Τα κλιπ με την ιδιαίτερα... δυναμική παρέμβαση του Ντάριο Ναρντέλα, ο οποίος είναι δήμαρχος της όμορφης ιταλικής πόλης από το 2014, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου αποσπώντας κυρίως επαινετικά σχόλια για τον 47χρονο πολιτικό.

Ο Ναρντέλα εμφανίζεται στα σχετικά βίντεο να διακόπτει τη συνέντευξή του, να τρέχει έξαλλος προς το μέρος του ακτιβιστή και, στη συνέχεια, να τον γραπώνει και να το σπρώχνει, ρωτώντας τον «τι σκ@@α κάνεις;».

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας αναγκάζει τον ακτιβιστή να αφήσει κάτω τη συσκευή ψεκασμού της μπογιάς, την οποία είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει στους τοίχους του μεγαλοπρεπούς «Παλαιού Παλατιού», το οποίος στεγάζει το δημαρχείο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ρωμαϊκού ρυθμού παλάτι-φρούριο του 13ου αιώνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά της επαρχίας της Τοσκάνης και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Φλωρεντίας.

Ο Ναρντέλα αργότερα ανέβηκε ο ίδιος σε μια σκαλωσιά και συμμετείχε στις εργασίες για την αφαίρεση της μπογιάς με πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης, μουρμουρίζοντας παράλληλα «βάρβαροι... απολίτιστοι...», σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η Repubblica.

Οι φωτογραφίες του εξοργισμένου δημάρχου με το δερμάτινο μπουφάν και τα γυαλιά μπροστά από τον γεμάτο μπογιές τοίχο του Παλάτσο Βέκιο ενέπνευσαν πλήθος memes στα ιταλικά media. Ένα από αυτά δείχνει τον Ναρντέλα να προσπαθεί να ισιώσει τον κεκλιμένο Πύργο της Πίζας, ενώ άλλα τον παρουσίασαν ως υπερήρωα ή... αρχαίο άγαλμα.

Οι δύο ακτιβιστές που συμμετείχαν στον βανδαλισμό του ιστορικού κτιρίου, και πιστεύεται ότι συνδέονται με την οργάνωση Ultima Generazione, συνελήφθησαν αμέσως μετά τη «διαμαρτυρία» τους.

Mε πληροφορίες από τη Sun

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις