Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτός είναι ο σύζυγος της «Μαρίας Τσάλλα» – Δρούσε ως πράκτορας στη Βραζιλία

Αυτός είναι ο σύζυγος της «Μαρίας Τσάλλα...

Έχει και αυτός εξαφανιστεί

Μετά την κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα» που έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα και ο άνδρας της, επίσης κατάσκοπος, είναι εξαφανισμένος από την Βραζιλία όπου δρούσε.

Ο κατάσκοπος και σύζυγος της «Μαρίας Τσάλλα» ή της Ιρίνα όπως είναι το πραγματικό της όνομα βρισκόταν στην Βραζιλία και συστηνόταν ως Gerhard Daniel Campos Wittich, έχοντας διπλή υπηκοότητα, την βραζιλιάνικη και την αυστριακή. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα είχε κάνει γνωστό σε φίλους και γνωστούς πως θα πήγαινε ταξίδι στη Μαλαισία, όμως εκεί χάθηκαν τα ίχνη του ή καλύτερα εκείνος τα εξαφάνισε καθώς έληξε η απόστολή του στη Βραζιλία.

 

Η ΕΥΠ ψάχνει τις επαφές και τις μυστικές διαδρομές της Ρωσίδας κατασκόπου

Οι έρευνες της ΕΥΠ γύρω από την «Μαρία Τσάλλα» έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, χρονικά οι έρευνες της ΕΥΠ συμπίπτουν με τους εντοπισμούς και τις συλλήψεις που έγιναν σε άλλες χώρες, όπως Ιταλία και Νορβηγία, αντίστοιχων προσώπων του δικτύου «Illegals».

Σημειώνεται ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει μετά τη φυγή της Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, δηλαδή της «Μαρίας Τσάλλα», από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ΕΥΠ προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Σμίρεβα υποβοηθήθηκε στο ληξιαρχείο του Αμαρουσίου, αλλά και το πώς έγινε η εγγραφή της στο δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, παρά το γεγονός ότι δεν έμενε εκεί.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η Σμίρεβα γνώριζε και είχε δεχτεί βοήθεια από δύο δικηγόρους, ενώ ακόμη είχε προσωπικές επαφές με άλλα τρία πρόσωπα, δύο γυναίκες και έναν άνδρα, ο οποίος διατηρούσε φροντιστήριο στην Αθήνα.

Η ΕΥΠ έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τον κύκλο επαφών και γνωριμιών της Ρωσίδας κατασκόπου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ότι προσπάθησε να παρεισφρήσει σε πολιτικούς και στρατιωτικούς χώρους προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις