Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία: «Φλέγεται« το Παρίσι για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Περίπου 2.500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι απόψε στην Πλας ντε λα Κονκόρντ του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για την υιοθέτηση του νόμου για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Είχαν προηγηθεί πολλές δράσεις μαθητών και φοιτητών τις προηγούμενες ημέρες.

Οι προτάσεις μομφής σε βάρος της γαλλικής κυβέρνησης που κατατέθηκαν σήμερα από μια μικρή ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών και από την ακροδεξιά θα τεθούν προς συζήτηση την Δευτέρα, στις 16.00 το απόγευμα (17.00 ώρα Ελλάδας), ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Θα προηγηθεί η συνεδρίαση του προεδρείου (στο οποίο μετέχουν οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων και άλλα προβεβλημένα στελέχη της Εθνοσυνέλευσης) το οποίο θα επικυρώσει την ημερήσια διάταξη, ώστε να επαναληφθούν οι εργασίες του Σώματος στις 16.00.

Οι βουλευτές της ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας Liot κατέθεσαν νωρίτερα μια «διακομματική» πρόταση μομφής, την οποία συνυπέγραψαν και οι βουλευτές του αριστερού συνασπισμού Nupes. Λίγα λεπτά αργότερα, οι βουλευτές του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού κατέθεσαν με τη σειρά τους τη δική τους πρόταση μομφής.

«Θα ψηφίσουμε όλες τις προτάσεις μομφής που θα κατατεθούν» είπε η ακροδεξιά βουλευτής Λορ Λαβαλέτ. Σε αντίθεση με την πρόταση μομφής του Εθνικού Συναγερμού, εκείνη του Liot αναμένεται ότι θα ψηφιστεί από βουλευτές πολλών παρατάξεων.

Για να πέσει η κυβέρνηση, η πρόταση μομφής θα πρέπει να ψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να συγκεντρώσει 287 ψήφους. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να την ψηφίσουν και καμιά 30αριά από τους 61 βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων, κάτι που θεωρείται μάλλον απίθανο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις