Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Κατώτατος μισθός: Αύξηση στα 780 ευρώ

Κατώτατος μισθός: Αύξηση στα 780 ευρώ

Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός - Αύξηση 9,4% ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Χατζηδάκη.

Στα 780 ευρώ θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Πρόκειται όπως τόνισε ο πρωθυπουργός για αύξηση της τάξης του 9,4%, την τρίτη κατά σειρά αύξηση στην οποία προχωρά η κυβέρνηση από το 2019, όταν ο κατώτατος μισθός ήταν στα 650 ευρώ.

“Κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί ετησίως σχεδόν τρεις επιπλέον μισθοί στο εισόδημα περίπου 600.000 εργαζομένων”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι: “Η νέα αύξηση προφανώς και θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό” και τόνισε:

“Ξέρω και ξέρουμε ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια ειδικά από νέες και νέους, οι οποίοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Αυτή η αύξηση προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα σίγουρα όμως προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεση μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα”.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι: “Το τελικό ποσό που έχει συμφωνηθεί βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας. Είναι ωστόσο μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων. Θέλω να θυμίσω πόσο πολύ στηρίχτηκαν από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ταυτόχρονα, η εθνική οικονομία παραμένει σε μία ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται και τώρα κατά συνέπεια είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μία και νέα αύξηση του βασικού μισθού. Το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι.”

Στις 11 πμ ο κ.Χατζηδάκης θα δώσει συνέντευξη τύπου, εξειδικεύοντας τις θετικές συνέπειες της αύξησης του κατώτατου μισθού στο επίδομα ανεργίας και άλλα 22 επιδόματα που συνδέονται μαζί του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις