Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη: Ανακοίνωσε τις αποζημιώσεις η Hellenic Train

Τέμπη: Ανακοίνωσε τις αποζημιώσεις η Hel...

Ποιοι τις δικαιούνται

Δεκαέξι ημέρες μετά το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα, που βύθισε στο πένθος τους πάντες, η εταιρία Hellenic Train ανακοίνωσε το ύψος των αποζημιώσεων που θα λάβουν οι συγγενείς των θυμάτων και οι τραυματίες.
«Δεν κοστολογείται ο χαμός των ανθρώπων μας» λένε με οργή οι συγγενείς των θυμάτων.«Τι να τα κάνω τώρα αυτά. Μου φέρνουν την Ιφιγένεια πίσω, καλύπτουν το κενό; Παροχές, συντάξεις, διορισμοί, Δημόσιο, όλα αυτά φέρνουν την Ιφιγένεια πίσω; Όχι, δεν καλύπτουν τίποτα».

Οι αποζημιώσεις

Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει προκαταβολές αποζημιώσεων 42.000 ευρώ στις 57 οικογένειες που θρηνούν την απώλεια των παιδιών τους, των γονέων τους, των αδελφών τους.

10.000 € στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και εξακολουθούν να νοσηλεύονται, 5.000 ευρώ στους τραυματίες που πλέον δε νοσηλεύονται και 300 € για την απώλεια ζώων, χειραποσκευών και προσωπικών αντικειμένων.

«Εμάς πρώτα οι ποινικές ευθύνες μας ενδιαφέρουν, δε μας ενδιαφέρουν τα λεφτά. Εντάξει είναι γελοίο τώρα βγάλανε κοστολόγιο τις ανθρώπινες ζωές, τις εκτιμήσανε 42.000. Δεν ντρέπονται».

Κανείς να μη βιώσει ποτέ αυτό που ζω λέει ο πατέρας του Δημήτρη Μασσαλή,  μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι ανεξαρτήτως θέσης και ιδιότητας. Όσοι είναι υπεύθυνοι να πληρώσουν. Ο πόνος είναι αβάσταχτος και δεν μπορεί κανείς να καταλάβει αν δε βιώσει κάτι παρόμοιο. Κανείς δυστυχώς. Κι εύχομαι κανείς να μην βιώσεις κανείς κάτι παρόμοιο».

Η Hellenic train αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση ότι η καταβολή αποζημιώσεων δε συνιστά σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης από την πλευρά της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις