Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές στην Τουρκία: μεγαλώνει η “ψαλίδα” Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές στην Τουρκία: μεγαλώνει η “ψαλίδ...

Τι δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ξανά τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να προηγείται του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την εταιρεία Europol η διαφορά μεταξύ Κιλιτσντάρογλου  και Ερντογάν είναι τεράστια. Ο υποψήφιος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης λαμβάνει 57% και της κυβερνητικής συμμαχίας 43%.

Ενδιαφέρουσα ωστόσο είναι και η δημοσκόπηση της εταιρείας ΜΑΚ σύμφωνα με την οποία προηγείται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 5%. Στην ίδια έρευνα όμως το 8% φέρεται να είναι αναποφάσιστο. Μόνο που οι περισσότεροι αναποφάσιστοι στηρίζουν το φιλοκουρδικό κόμμα ΗDP, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Φαίνεται ότι καθοριστική θα είναι η συνάντηση που θα έχει το Σάββατο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με το φιλοκουρδικό κόμμα από το οποίο θα ζητήσει στήριξη.

Από την άλλη η κυβερνητική συμμαχία παρότι όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις δίνουν βέβαια νίκη στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αμφισβητεί τα αποτελέσματά της λέγοντας ότι έχει τις δικές της δημοσκοπήσεις. Όπως δήλωσε αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος ο Τούρκος Πρόεδρος έχει στο γραφείο του δημοσκόπηση που δείχνει το ποσοστό του να είναι 53%, το ΑΚ Κόμμα στο 41% και τη Λαϊκή Συμμαχία στο 51%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις