Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας αναβίωσε και το πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας αναβίωσε και το π...

Το 1996 η αρχή

Από το 2012 όταν ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την διοργάνωση του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, αποφάσισε επίσης και την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου.
Παράλληλα λοιπόν με τους ερασιτέχνες δρομείς όλοι οι «επίσημοι» αθλητές και αθλήτριες των μεγάλων αποστάσεων, εγγεγραμμένοι στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ, παίρνουν μέρος στον αγώνα με στόχο να κατακτήσουν τη νίκη και να στεφθούν πρωταθλητές στο αγώνισμα.
Το 1996 η αρχή
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου διοργανώθηκε επισήμως στη χώρα μας για πρώτη φορά το 1996 ενώ διεξήχθη και την επομένη χρονιά (1997) στη διαδρομή Μαραθώνας-Πικέρμι.
Στη συνέχεια και για 15 χρόνια δεν διοργανώθηκε το Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου μέχρι το 2012 οπότε εντάχθηκε στο οργανωτικό πλαίσιο του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Αθήνας.
Έκτοτε διεξάγεται κάθε χρόνο δίνοντας αγωνιστικές ευκαιρίες στους επίσημους αθλητές και αθλήτριες των μεγάλων αποστάσεων.
Εξαίρεση αποτέλεσε το 2020 όταν η ανθρωπότητα μαστιζόταν από την πανδημία του κορωνοϊού covid-19, με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται αθλητικές εκδηλώσεις και φυσικά να μην πραγματοποιηθεί ο διεθνής ΗμιΜαραθώνιος.
Ο ΣΕΓΑΣ όμως με την υποβολή και την έγκριση από την πολιτεία υγειονομικού πρωτοκόλλου διοργάνωσε τα εθνικά πρωταθλήματα και όπως ήταν φυσικό και του Ημιμαραθωνίου, για πρώτη φορά από το 2012 εκτός του Διεθνούς και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Σχινιά.
Μετά την ματαίωση του 2020, το 2021 διεξήχθησαν και πάλι ο διεθνής Ημιμαραθώνιος και το Πανελλήνιο Πρωτάθλήμα ΗμιΜαραθωνίου.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports