Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέοι βανδαλισμοί στο εθνικό πάρκο Κοτυχίου - Στροφυλιάς - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Νέοι βανδαλισμοί στο εθνικό πάρκο Κοτυχί...

Κατέστρεψαν τους ξύλινους προστατευτικούς για τις θίνες πασάλους

Αντιμέτωποι με βανδαλισμούς, ήρθαν για μια ακόμα φορά, οι επόπτες-φύλακες της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), στην περιοχή χωρικής αρμοδιότητάς τους.
Ασυνείδητοι σκόπιμα και αυθαίρετα, προέβησαν σε καταστροφικές πράξεις πριν από λίγες μέρες. Με τη χρήση αλυσοπρίονου έκοψαν ξύλινους πασσάλους περίφραξης, που είχαν τοποθετηθεί στον δρόμο διέλευσης προς την παραλία της Μπούκας, καθώς και προς τον οριοθετημένο χώρο στάθμευσης οχημάτων στην παραλία του Κέντρου.
Οι ξύλινοι πάσσαλοι τοποθετήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2022 στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της δράσης «Στερέωση αμμοθινών και τοποθέτηση περίφραξης για την ενίσχυση των Τύπων Οικοτόπων στην περιοχή Natura 2000 Λιμνοθάλασσα Καλογριάς, Δάσος Στροφυλιάς και Έλος Λάμιας, Άραξος» του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ/ΕΣΠΑ 2014-2021), με κύριο σκοπό την ανάπλαση των υποβαθμισμένων θινών.
Η περίφραξη οριοθετεί τις ανθρώπινες δραστηριότητες που αφορούν στην κίνηση των επισκεπτών και λουόμενων προς τις παραλίες, καθώς και τον χώρο στάθμευσης των οχημάτων, προστατεύοντας παράλληλα τον ευαίσθητο και σπάνιο παράκτιο οικότοπο «θίνες με δάση από κουκουναριά».

Ο φυσικός οικότοπος 2270* «Θίνες με δάση από Pinus pinea ή/και Pinus pinaster», αποτελεί οικότοπο προτεραιότητας σύμφωνα με την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας, και προστατεύεται από την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις