Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο Σούλι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς

Στο Σούλι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Π...

Ενημερωτική επίσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας και της Ομάδας Εργασίας #περιβάλλον

Αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συμβουλίου του σπιράλ και της Ομάδας Εργασίας #Περιβάλλον επισκέφτηκαν την περιοχή του Σουλίου, το περασμένο Σάββατο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του: Οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής, ενημερώθηκαν για τοπικά ζητήματα και ευκαιρίες, κατέγραψαν μια σειρά από παράπονα και προτάσεις και ενέταξαν άμεσες πρωτοβουλίες στο τοπικό πρόγραμμα του σπιράλ.


Ξεκινώντας πλησίον του εργοστασίου της ΔΕΗ, η αντιπροσωπεία διέσχισε την περιοχή μέσω του δρόμου προς το Σούλι. Πρώτος σταθμός ήταν το σημείο που βρίσκεται η υδατοδεξαμενή του εργοστασίου παραγωγής ρεύματος όπου, για απόσταση περίπου 200 μέτρων, διαπιστώθηκαν επικίνδυνες πτώσεις βράχων. Στη διαδρομή, υπάρχει μεν πανοραμική θέα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής (διακρίνονται επίσης γεωτρήσεις και πηγές), διαπιστώθηκε όμως πληθώρα πεταμένων άχρηστων αντικειμένων σε διάφορες πλαγιές και ανύπαρκτος φωτισμός.
Στην περιοχή του Σουλίου σώζεται το παλιότερο υδροηλεκτρικό φράγμα της Ελλάδας, από το 1928.

Επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη περιοχή και το όρος Παναχαϊκό έχουν μείνει αναξιοποίητα σε παρεμβάσεις οικοτουρισμού και παραμένουν άγνωστα στην πλειονότητα των Πατρινών, παρότι αποτελούν περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του σπιράλ οδηγήθηκε πλησίον της περιοχής της Ελεκίστρας όπου και διαπιστώθηκε η διάβρωση του πυθμένα του ανοικτού αγωγού διευθέτησης του χειμάρρου, η οποία χρήζει παρέμβασης. Τέλος, κατατέθηκαν προβληματισμοί από κατοίκους σχετικά με την αναξιοποίητη περιοχή του πρώην σκουπιδότοπου Ριγανόκαμπου, και πιο συγκεκριμένα για τα τμήματα γης που ανήκουν, στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), στο Πανεπιστήμιο αλλά και την παλιά ΜΟΜΑ.


Ακούγοντας τις προτάσεις των κατοίκων σχετικά με την ανάδειξη και αξιοποίηση του Σουλίου και της ευρύτερης περιοχής του Παναχαϊκού όρους, οι άνθρωποι του σπιράλ κατέγραψαν το δίκαιο αίσθημα αδικίας για το ότι δεν έχουν τύχει της αντιμετώπισης που πρέπει από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην περιοχή τους. Στο σπιράλ πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δημοτική αρχή οφείλει να έχει ευήκοα ώτα, να αφουγκράζεται τις αγωνίες των κατοίκων και να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην υλοποίηση των αιτημάτων τους, ειδικά όταν αυτά τεκμηριώνονται με επάρκεια και συμβάλλουν στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος.
Στην επίσκεψη, εκτός από τον Πέτρο Ψωμά, συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος, η Γραμματέας Εύα Αθανασοπούλου, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Μαίρη Κάργα, Χάρης Κοντογιαννάτος, ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #Περιβάλλον Γιώργος Αγγελόπουλος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκος Κοτσώνης και Μαρία Μπέλμπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις