Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί ο φίλος του 17χρονου συλληφθέντα

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Ελεύθερος ...

Ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο άτομα

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί ο φίλος του 17χρονου συλληφθέντα που είχε προααχθεί για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής (10/03) στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με την αστυνομία, για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμα άτομα.

 Οι δύο που ταυτοποιήθηκαν δεν εντοπίστηκαν στα σπίτια τους, όταν μετέβησαν οι Αρχές και αναζητούνται.

Νωρίτερα το Σάββατο, σε μια σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, ενώ με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για 17χρονο αντεξουσιαστή που βιντεοσκόπησε το συμβάν.
Νωρίτερα το Σάββατο, σε μια σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, ενώ με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για 17χρονο αντεξουσιαστή που βιντεοσκόπησε το συμβάν.ύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κινητό του ανήλικου φέρεται να υπάρχει ολόκληρος ο ξυλοδαρμός Βαρουφάκη, ενώ έχει προσαχθεί και ένας φίλος του για το συμβάν.

Η πρώτη ανάρτηση Βαρουφάκη μετά το συμβάν

Με μια ανάρτηση στο twitter o Γενικός Γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης ευχαρίστησε το προσωπικό του Ευαγγελισμού όπου διεκομίσθη μετά την επίθεση που δέχθηκε έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, παράλληλα, διευκρινίζει πως τα άτομα που του επιτέθηκαν δεν ήταν «αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος» αλλά «μπράβοι της νύχτας» που «επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΡΑ25 καλεί, ακόμα, να μην αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την τραγωδία των Τεμπών, σημειώνοντας «Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους.». 

 

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους». 

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε». 

Το εξιτήριο

Σημειώνεται ότι μετά από ολιγόωρη παραμονή στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Γραμματέας του Μέρα25 αποχώρησε αργά τη νύχτα. Παρότι του προτάθηκε από το νοσοκομείο να παραμείνει για ένα βράδυ προληπτικά, αποχώρησε.

Το χρονικό 

Επίθεση δέχτηκε στα Εξάρχεια ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Παρασκευής όταν άγνωστοι άρχισαν να τον ξυλοκοπούν έξω από εστιατόριο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η επίθεση συνέβη στις 21:30.

Περίπου πέντε άτομα φέρεται να επιτέθηκαν στον πολιτικό με γροθιές και κλοτσιές έξω από γνωστό εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων. Τα άτομα φέρονται να του είπαν «είσαι ανεπιθύμητος εδώ γιατί υπέγραψες μνημόνια». Πρόκειται για το ίδιο μαγαζί στο οποίο είχε δεχθεί επίθεση το 2015 από αναρχικούς.

Ο ίδιος φέρεται να πήγε μόνος του περιπατώντας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου βρίσκεται με την σύζυγό του αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Πληροφορίες από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι έχει κάταγμα μύτης από κλωτσιά στο πρόσωπο, ενώ έχει εκδορές και μώλωπες από την επίθεση.

 Προληπτικά θα γίνει αξονική τομογραφία και όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Αστυνομικοί από την κρατική ασφάλεια θα του πάρουν κατάθεση στο νοσοκομείο.

Πηγή:ethnos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις