Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Διακοπές - Τρεις πανέμορφοι πασχαλινοί προορισμοί

Διακοπές - Τρεις πανέμορφοι πασχαλινοί προορισμοί

Ένα outsider ανάμεσά τους

Ο Μάρτιος για πολλούς από εμάς σηματοδοτεί την ιδανική περίοδο για να οργανώσουμε τις διακοπές ολόκληρης της χρονιάς –αρχής γενομένης από τις αποδράσεις του Πάσχα- κάνοντας μια λίστα με τους προορισμούς που αξίζουν την προσοχή μας ανάλογα με τον μήνα και την κάθε περίσταση.

 Πρώτος σταθμός στις ταξιδιωτικές μας περιπέτειες, το Πάσχα. Λίγο η ίδια η γιορτή, λίγο οι ελεύθερες ανοιξιάτικες μέρες, ξεκινά η αναζήτηση εύρεσης του τέλειου προορισμού ο οποίος θα πρέπει να συνδυάζει εύκολη και γρήγορη μετακίνηση, φιλικό προς το πορτοφόλι budget αλλά και ομορφιά που να ανταποκρίνεται στις διακοπές του Πάσχα.

Οι παρακάτω προορισμοί (και) φέτος κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Αθηναίων καθώς εξασφαλίζουν ένα άκρως ενδιαφέρον «πάντρεμα» εξοχής και κοσμοπολίτικης αύρας. Ανάμεσά τους και ένα πανέμορφο νησί-outsider που θα σε αφήσει άφωνο με τα κάλλη του!

Κράτα σημειώσεις λοιπόν:

Ναύπακτος

Αν τα extreme sports, θαλάσσια ή μη, αποτελούν σημαντικό κίνητρο για μια εξόρμηση, τότε η Ναύπακτος δικαίως κερδίζει για ακόμα μία χρονιά τις εντυπώσεις. Δημοφιλείς δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η αναρρίχηση αλλά και το ράφτινγκ προσκαλούν κάθε επισκέπτη να ανεβάσει την αδρεναλίνη του στα ύψη και να το διασκεδάσει με τη ψυχή του.

Όσο για αργότερα που η πείνα θα χτυπήσει την πόρτα μετά την άσκηση; Οι εξαιρετικές ταβέρνες με τα φρέσκα, τοπικά τους προϊόντα θα σε ανταμείψουν στο έπακρο, σε συνδυασμό φυσικά με τα γραφικά μονοπάτια μιας χαλαρωτικής, βραδινής βόλτας.

Για το μέρος αυτό, η πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολη μέσω Κορίνθου ή μέσω Λιβαδειάς και Ιτέας - αν θέλεις να κάνεις μια ακόμη στάση στην εξοχή κατά τη διαδρομή.

Ναύπλιο
Το Ναύπλιο ήταν, είναι και θα είναι πάντα η νούμερο ένα επιλογή των Αθηναίων για μίνι αποδράσεις ακόμα και… μεσοβδόμαδα!

Και ποιος δεν ερωτεύεται τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα χρωματιστά, νεοκλασικά αρχοντικά, τις λουλουδένιες βόλτες αλλά και τη περατζάδα δίπλα στο γαλάζιο της θάλασσας; Όλα αυτά ενώ απολαμβάνεις το αγαπημένο σου παγωτό… Ένα διάλειμμα από τους τρελούς ρυθμούς της Αθήνας είναι αρκετό για να νιώσεις για λίγο τουρίστας σε μια πανέμορφη πόλη, η οποία επίσης φημίζεται για το λαχταριστό της φαγητό, το οποίο δεν απογοητεύει κανέναν καλοφαγά. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στα τουριστικά μαγαζάκια της πόλης υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες χειροποίητες δημιουργίες για θαυμασμό αλλά και αγορές.

Με 150 μόνο χιλιόμετρα να χωρίζουν το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο από την Αθήνα, είναι σαν να κλείνεις τα μάτια σου και να τα ανοίγεις σε έναν ονειρεμένο προορισμό.

 Τριζόνια
Τριζόνια, ή αλλιώς το «κρυφό διαμάντι του Κορινθιακού». Το μικρό αυτό νησάκι αξίζει να το ανακαλύψεις και να απολαύσεις κάθε εκατοστό του, με ή χωρίς παρέα. Το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στου πιο δημοφιλείς προορισμούς κοντά στην πρωτεύουσα, το καθιστά ιδανική επιλογή για όσους λαχταρούν μια παύση από τη βαβούρα της πόλης, ακόμα και τα αυτοκίνητα, τα οποία εκεί απαγορεύονται δια νόμου.

Στο νησί θα βρεις μόλις 50 σπίτια αλλά ποικιλία σε παραδοσιακές ταβέρνες καθώς επίσης και 4 εντυπωσιακές παραλίες για τους τολμηρούς, οι οποίες συμπληρώνουν άψογα αυτόν τον μικρό επίγειο παράδεισο.

Μια βόλτα στις φωτογραφίες του νησιού στο διαδίκτυο αλλά και τα social media αποδεικνύουν πως το μέρος αυτό φέτος αξίζει την προσοχή όλων μας.

Η επιλογή είναι δική σου…

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life