Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι λένε οι δικηγόροι για την κίνηση που συγκλόνισε στη χθεσινή πορεία: «Ήταν σαν κάθε ένας από εμάς να κρατά ένα παιδί»

Πάτρα: Τι λένε οι δικηγόροι για την κίνη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε Θανάσης Ζούπας και Χρύσα Βουλδή

Συγκινημένοι είναι δικηγόροι της Πάτρας που συμμετείχαν χθες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε ο  Δικηγορικός Σύλλογος  στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας

Ήταν μία σιωπηρή συγκέντρωση για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη δυστύχημα στα Τέμπη η οποία δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.  

Οι δικηγόροι σήκωσαν πανό με σύνθημα «Δικαιοσύνη στην αλήθεια» ενώ στα χέρια τους κρατούσαν εικόνες με τα ονόματα και τις ηλικίες των αδικοχαμένων νεκρών. Ήταν μία ιδέα του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου της Πάτρας, Θανάση Ζούπα ο οποίος όπως δηλώνει στο thebest.gr δεν περίμενε η κίνηση αυτή να συγκινήσει τόσο πολύ τους Πατρινούς.

Θανάσης Ζούπας: Βλέπαμε μπροστά μας ανθρώπους που χειροκροτούσαν με δάκρυα στα μάτια

«Νιώσαμε ως δικηγόροι ότι θέλουμε να συμμετέχουμε και επιλέξαμε αυτό τον τρόπο διαμαρτυρίας για να αποτίνουμε και φόρο τιμής στα παιδιά που χάθηκαν, Σταθήκαμε μπροστά στο δικαστικό μέγαρο  εκεί όπου κόσμος και οικογένειες θυμάτων περιμένουν από τη δικαιοσύνη να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το σύνθημα στο πανό μας ήταν δικαιοσύνη στην αλήθεια. ‘Ήταν συγκινησιακά φορτισμένο το κλίμα και η αλήθεια είναι ότι όλοι μας με δυσκολία συγκρατούσαμε τα δάκρυά μας γιατί βλέπαμε τον κόσμο να μας κοιτάζει και να συγκινείται. Βλέπαμε μπροστά μας ανθρώπους που χειροκροτούσαν με δάκρυα στα μάτια.

Έχουμε το βάρος ότι ο κόσμος περιμένει από εμάς, από τον δικηγορικό σύλλογο και τους δικηγόρους να περισώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί.

Κρατούσαμε χαρτιά με τις ηλικίες των θυμάτων ήταν σαν κάθε ένας από εμάς να κρατούσε ένα παιδί. Δεν περιμέναμε να συγκινηθεί τόσο ο κόσμος. Δεν περιμέναμε αυτή την αλληλεπίδραση. Μας αιφνιδίασε και ουσιαστικά πλέον αυτή τη στιγμή ως δικηγορικός σύλλογος αισθανόμαστε μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες μας. Πρέπει να έχει μία συνέχεια αυτό και θα έχει. Ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς. Η ολομέλεια δικηγορικών συλλόγων θα παλέψει να αποσαφηνιστεί η υπόθεση και να μη μείνει τίποτα κρυφό ή στο σκοτάδι. Να βρεθούν οι υπεύθυνοι στην κρίση της δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Ζούπας.

Χρύσα Βουλδή: Καμία φορά η σιωπή είναι πιο εκκωφαντική

Μεταξύ των δικηγόρων που συμμετείχαν ήταν και η Χρύσα Βουλδή η οποία δήλωσε στο thebest.gr :

«Με συγκίνησε ο κόσμος. Σταματούσε, μας χειρουργούσε και μας φώναζε, “από εσάς περιμένουμε, είστε οι μόνοι που μας απέμειναν για να αποδοθεί δικαιοσύνη”. Αυτό με συγκλόνισε, όχι απλώς με συγκίνησε. Αυτό που έκανε ο κόσμος ήταν συγκινητικό. Καμία φορά η σιωπή είναι πιο εκκωφαντική».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις