Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2023

Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί ευρωπαϊκο...

Χαμηλό budget, πανέμορφες πόλεις

Ένα διάλειμμα για να βρεθούμε στο εξωτερικό και να πάρουμε μια ανάσα ανανέωσης και ξεγνοιασιάς ήταν αυτό ακριβώς που μας είχε λείψει τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας.

Οι περιορισμοί που έβαλαν φρένο (και) στις ελεύθερες και χωρίς άγχος μετακινήσεις φτάνουν επιτέλους στο τέλος τους, με τους Έλληνες να έχουν ήδη ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές αποδράσεις κυρίως από το ξεκίνημα του 2023.

 Η επιστροφή μας στα αεροδρόμια αποτελεί επιτέλους γεγονός! Τα κακά νέα -γιατί υπάρχουν κι αυτά- είναι πως το budget των περισσότερων ταξιδιωτών είναι αισθητά μειωμένο τη μετά-covid εποχή, με αποτέλεσμα για ορισμένους από εμάς οι διακοπές των ονείρων μας να μοιάζουν με ουτοπία τη χρονιά που διανύουμε.

Έλα, όμως, που υπάρχουν και μέρη που μπορείς να επισκεφθείς δίχως να… ενεργοποιείς βόμβα στον τραπεζικό σου λογαριασμό! Αυτό ακριβώς υποστηρίζει το ταξιδιωτικό site Omio, το οποίο έχει δημιουργήσει μια άκρως βοηθητική λίστα με τους φθηνότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη για το 2023.

 Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε ακολούθησε την εξής διαδικασία: Η Omio εντόπισε τους 100 πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς εντός Ευρώπης οι οποίες στη συνέχεια εξετάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι των τιμών. Για το τελικό αποτέλεσμα, σημαντικότερο ρόλο έπαιξαν τα κόστη στις δραστηριότητες, το φαγητό, τη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί, το νερό αλλά και το WiFi

Τα αποτελέσματα

  Η Γρανάδα κατέκτησε την πρωτιά στην Ευρώπη ως η πιο φθηνή απόδραση με πλούσια ποικιλία σε αξιοθέατα με δωρεάν πρόσβαση και μια νυχτερινή ζωή, την οποία μπορεί να υποστηρίξει κάθε πορτοφόλι. Η πόλη της Νότιας Ισπανίας διαθέτει 86 bars και night clubs όπου η μπύρα κοστίζει περίπου 2 ευρώ. Για να μη διστάσεις να το ρίξεις έξω ούτε ένα βράδυ!

 Ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα και συγκεκριμένα στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Μπριζ των Βρυξελλών, το οποίο προσφέρει το πιο οικονομικό fast food στους επισκέπτες του, ενώ τρίτη ακολουθεί, προς έκπληξη όλων, η Βενετία, με την Omio να επιμένει ότι μπορείς να την απολαύσεις στο έπακρο ακόμα και με περιορισμένο budget, αφού μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη στην πόλη έχουν ελεύθερη είσοδο. Και κάπως έτσι, τα 136 ιστορικά αξιοθέατα και τα 22 δωρεάν μουσεία της, την αναδεικνύουν σε κορυφαίο ευρωπαϊκό προορισμό.

 Όσο για το Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε κι εκείνο αισθητή την παρουσία του στη λίστα, με το Εδιμβούργο και το Κέιμπριτζ να προσφέρουν μια απόλυτα ξεχωριστή αύρα στις διακοπές σου. Αν και στο κομμάτι του φαγητού δε φημίζεται για τις προσιτές του τιμές, προσφέρει ορισμένες ξεναγήσεις οι οποίες αξίζουν και με το παραπάνω τα χρήματα που θα ξοδέψεις! Χαρακτηριστικός είναι ο αριθμός των 321 must σημείων του Εδιμβούργου που δεν πρέπει να χάσεις, στα οποία δε θα χρειαστείς καν να πληρώσεις. Πρόκειται, μάλιστα, για αριθμό που είναι ο υψηλότερος σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες πόλεις.

Ιδού η λίστα με τους φθηνότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη για το 2023:

Γρανάδα, Ισπανία
Μπριζ, Βέλγιο
Βενετία, Ιταλία
Βαλένθια, Ισπανία
Εδιμβούργο, Σκωτία
Ίνσμπρουκ, Αυστρία
Κέιμπριτζ, Ηνωμένο Βασίλειο
Σεβίλλη, Ισπανία
Μάλαγα, Ισπανία
Φλωρεντία, Ιταλία

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life