Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

THE BEST CARNIVAL 2023

/

Πατρινό Καρναβάλι: Η απαγόρευση των τραπεζοκαθισμάτων το τριήμερο φέρνει ανακούφιση αλλά και «πονοκεφάλους»  

Πατρινό Καρναβάλι: Η απαγόρευση των τραπ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι σκέφτονται οι επιχειρηματίες

Σε κάποιους φέρνει ανακούφιση και σε κάποιους «πονοκεφάλους» το μέτρο της απαγόρευσης των τραπεζοκαθισμάτων από το κέντρο κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Θανάσης Παπανικολόπουλος του διατηρεί ψητοπωλείο στη Ρήγα Φεραίου, «θα αφαιρεθούν όλα τα τραπεζοκαθίσματα από όλη τη Ρήγα Φεραίου, από τη Γεροκωστοπούλου, την Ηφαίστου, γενικά απ΄όπου υπάρχει πεζόδρομος.  Αυτό το μέτρο φέρνει προβλήματα για τα καταστήματά εστίασης.

Είχαν γίνει παραγγελίες κρεάτων, είχε κανονιστεί έξτρα προσωπικό. Αυτά με τα νέα δεδομένα, δε χρειάζονται. Υπάρχουν και επιχειρήσεις που βγάζουν μόνο δύο-τρία τραπέζια στο πεζοδρόμιο και θα δυσκολευτούν πολύ. Απαγορεύονται και οι ψησταριές έξω από τα καταστήματα. Όπως είπε ο χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος της αστυνομίας, όποιος παραβιάσει το μέτρο θα  βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες, θα σφραγιστεί το μαγαζί του. Φυσικά το μέτρο με την απαγόρευση της ψησταριάς έξω είναι σωστό καθώς τα προηγούμενα χρόνια, τα εμπορικά μαγαζιά έβγαζαν ψησταριές  δίνοντας αμφιβόλου ποιότητας κρέας ενώ και τα ψητοπωλεία έχαναν μέρος της δουλειάς τους 

Ωστόσο, με όλον αυτόν τον περιορισμό, αναρωτιέμαι, πού θα φάει όλος αυτός ο κόσμος που βρεθεί στην Πάτρα. Ο κάθε επιχειρηματίες τώρα προσπαθεί να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει προκειμένου να εξυπηρετήσει όσους περισσότερους μπορεί. Υπάρχει το take out αφού δεν μπορούμε να πουλήσουμε έξω, στο χέρι. Άλλη λύση είναι να αφαιρέσουμε τραπεζοκαθίσματα και από το εσωτερικό των καταστημάτων έτσι ώστε να υπάρχει χώρος. Σε αυτή τη λογική πάμε για να εξυπηρετήσουμε περισσότερο κόσμο. Δεν είναι όμως όλες οι επιχειρήσεις ίδιες. Κάποια μαγαζιά δεν έχουν σάλα. Αυτοί οι επιχειρηματίες τι θα κάνουν;»

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς «κανείς δε μπορεί να πάρει την ευθύνη και να μη διαβαστεί μία απόφαση που έχει να κάνει με την ασφάλεια του κόσμου. Το να αφαιρεθούν τα τραπεζοκαθίσματα είναι ένα μέτρο που προκαλεί αδικίες. Υπάρχει κόσμος που έχει μόνο αυτά, και σίγουρα ένα οριζόντιο μέτρο φέρνει αδικίες. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη τραπεζοκαθισμάτων αλλά η υπέρβαση των ορίων. Ο κόσμος θα είναι περισσότερος από ποτέ και πρέπει να είναι ασφαλής στο κέντρο της πόλης»

 

Tο θέμα της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος

«Η πρόταση για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος έγινε για να μη συνωστιστεί ο κόσμος μόνο σε έναν πεζόδρομο Αν δεν γίνει αυτό και μείνουμε με μόνο μέτρο την αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Περιμένουμε τη επίσημη απόφαση» λέει ο κ. Γιατράς ενώ θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας.  

«Εάν γίνει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, θα βοηθηθεί πολύ η κίνηση. Περιμένουμε αρκετό κόσμο και το να μην υπάρχουν αυτοκίνητα στο κέντρο θα διευκολύνει πολύ» επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

The Best Carnival 2023