Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Tupperware Hellas: Οι λόγοι που οδήγησαν στο «λουκέτο»

Tupperware Hellas: Οι λόγοι που οδήγησαν...

Τι δηλώνει η εταιρεία

Ένα ακόμη χτύπημα στην πάσχουσα ελληνική μεταποίηση κατάφερε η απόφαση του αμερικανικού ομίλου Tupperware για το κλείσιμο του εργοστασίου του στη Θήβα που συμπληρώνει 56 χρόνια ζωής.

Πρόκειται για «δύσκολη απόφαση που υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να καταστεί η λειτουργία της εφοδιαστικής μας αλυσίδας πιο αποτελεσματική» σημειώνει αποκλειστικά στο Moneyreview.gr εκπρόσωπος της Tupperware, τονίζοντας ότι ο όμιλος δεν εγκαταλείπει την ελληνική αγορά.

Η Tupperware θα διατηρήσει στην Ελλάδα τις δραστηριότητες αποθήκευσης και διανομής, συνεχίζοντας να πουλάει προϊόντα μέσω του δικτύου διανομέων και πωλητών. Η ελληνική θυγατρική, η Tupperware Hellas ιδρύθηκε το 1964, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1967 έθεσε σε λειτουργία το εργοστάσιο της Θήβας.

Τι οδήγησε όμως, στη διακοπή λειτουργίας της μονάδας; Η στρατηγική μετασχηματισμού της δραστηριότητας που υιοθετεί παγκοσμίως η Tupperware, αλλά και οι μακροοικονομικές συνθήκες. «Η Tupperware βρίσκεται εν μέσω ενός παγκόσμιου εταιρικού μετασχηματισμού προκειμένου να ενισχύσει τις λειτουργίες, τις ομάδες, τις διαδικασίες και τα συστήματά της. Και με στόχο να μεταμορφωθεί σε μια εταιρεία που θα είναι ακόμη πιο ισχυρή για τουλάχιστον ακόμη 77 χρόνια (σ.σ.: ιδρύθηκε πριν από 77 έτη). Καθώς βελτιστοποιούμε τις επιχειρηματικές μας δομές για να διασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη στο μέλλον κι ενώ παράλληλα πλοηγούμαστε στο τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον, λαμβάνουμε στρατηγικές – και μερικές φορές δύσκολες – αποφάσεις με στόχο η λειτουργία της εφοδιαστικής μας αλυσίδας να καταστεί περισσότερο αποτελεσματική» σημειώνει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ομίλου.

Σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η εταιρεία καλεί τους εργαζόμενους «να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα. Περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους» σημειώνει.

Από την πλευρά της, η εταιρεία υποστηρίζει στo MR πως μεριμνά ώστε «όλοι οι εργαζόμενοι της Tupperware που επηρεάζονται να λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τα κανάλια διανομής μας στην περιοχή για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας, τους συνεργάτες, τους διανομείς και το προσωπικό πωλήσεων».

 «Η Ελλάδα παραμένει σημαντική αγορά για την Tupperware. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της σπουδαίας ιστορίας που έχουμε στη χώρα, διατηρώντας την εταιρική μας παρουσία και τις δραστηριότητας αποθήκευσης» αναφέρει ο εκπρόσωπός της.  

Τη χρήση του 2021, ετησίως, η Tupperware Hellas ενίσχυσε κατά 11% τον κύκλο εργασιών, σε 45,3 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ τόκων και φόρων να υπερδιπλασιάζονται και να διαμορφώνονται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Σχεδόν υπερτριπλάσια είναι τα καθαρά κέρδη που ανήλθαν σε 1,3 εκατ. ευρώ από 470,2 χιλ. ευρώ. Ωστόσο, η εταιρεία εμφανίζει υψηλό κόστος πωλήσεων ύψους 37,6 εκατ. ευρώ που αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 80% του τζίρου. Οι συνολικές υποχρεώσεις και η καθαρή θέση ανέρχονται σε περίπου 10,3 εκατ. ευρώ και 8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Σε επίπεδο ομίλου, το 2022 οι πωλήσεις από την παγκόσμια δραστηριότητα υποχώρησαν κατά 18%, σε 1,2 δισ. ευρώ, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 118 εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφηκαν ζημίες 27,5 εκατ. ευρώ.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ: Η εφαρμογή που σου δείχνει το εκλογικό σου τμήμα και στον χάρτη

Πλήρης Οδηγός Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε για δήμο και περιφέρεια - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν την κάλπη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλες οι ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους συνδυασμούς, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πώς θα μεταδοθούν - Πώς θα δείτε ποσοστά και σταυρούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις