Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Σιδηρόδρομος: Συνάντηση συλλόγων και ανησυχία για τον Προαστιακό- Το πρόβλημα με το Ρίο

Πάτρα- Σιδηρόδρομος: Συνάντηση συλλόγων ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε εκπρόσωποι τους

Συνάντηση θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη το απόγευμα στον Καστελόκαμπο 12  Πολιτιστικοί και Εξωραϊστικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας με θέμα τη σιδηροδρομική γραμμή της Αχαΐας.

Το δυστύχημα στα Τέμπη  όπως εξηγούν εκπρόσωποί τους καθιστά επιτακτική τη διερεύνηση της επικινδυνότητας που μπορεί να υπάρχει. Σημαντικό θέμα συζήτησης είναι ότι η εργολαβία για την ανάταξη της γραμμής του Προαστιακού Πάτρας αφορά το τμήμα Γραμμής από οδό Κανελλοπούλου μέχρι Κάτω Αχαΐα και όχι Ρίο από όπου ξεκινά ο προαστιακός. Βασικό ερώτημα είναι αν αυτή η γραμμή που χρησιμοποιείται από πολλούς επιβάτες, θα μείνει στην ίδια κατάσταση.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλόκαμπου Ιωάννης Κανελλόπουλος, «θα γίνει μία σύσκεψη Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών συλλόγων για τον έλεγχο της σιδηροδρομικής μας γραμμής. Ζητούμενο είναι αν είναι λειτουργική και να μην υπάρχει επικινδυνότητα.

Εμείς ως σύλλογοι δε μπορούμε να κάνουμε τέτοιους ελέγχους, ωστόσο έχουμε καλέσει ειδικούς έτσι ώστε να ακούσουμε ποια είναι η κατάσταση Δε μπορούμε να ξέρουμε καθώς δεν είμαστε τεχνικοί, Ζητάμε ο έλεγχος να είναι από το Ρίο -και όχι από την Κανελλοπούλου- μέχρι την Αχαΐα.

Από παλιά και πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, το ζητούσαμε. Φυσικά μετά από αυτό το έγκλημα που έγινε αναγκαστικά πρέπει να κινητοποιηθούμε και να δούμε ότι αυτός που θα μπει στο τρένο είναι ασφαλής. Υπάρχει πάντα ανησυχία».

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρίου «η Ζωοδόχος Πηγή», Νίκος Κορωναίος, «το θέμα δεν είναι τοπικό. Θα μαζευτούμε οι σύλλογοι για να βγάλουμε ένα ψήφισμα για τα Τέμπη και το γενικό πρόβλημα. Επιπλέον θέλουμε να τονίσουμε ότι οι γραμμές μας μέχρι το Αίγιο δεν έχουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Πρέπει να προλάβουμε να μη συμβεί κάτι άσχημο. Από εκεί και πέρα έχει σταματήσει η εργολαβία από τη Ροδοδάφνη μέχρι το σημείο που λένε Ρίο αλλά δεν είναι Ρίο. Το πρόβλημα είναι παλιό, από την παλιά εργολαβία όπου η Κανελλοπούλου βαπτίστηκε Ρίο.  Το Ρίο δεν έχει σχέση με την Κανελλόπουλου.

Στα χαρτιά γράφει Ροδοδάφνη- Ρίο όμως στην πραγματικότητα είναι μέχρι Κανελλοπούλου. Αργήσαμε να καταλάβουμε ότι εννοούσαν ως Ρίο την Κανελλοπούλου. Μετά ξεσηκωθήκαμε αλλά εδώ και τρεισήμισι χρόνια έχουν σταματήσει τα πάντα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις