Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη: Ο μηχανοδηγός του Intercity από την Ηλεία κατάλαβε το λάθος αλλά ήταν αργά - Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία

Τέμπη: Ο μηχανοδηγός του Intercity από τ...

«Δεν είχαν χρόνο να φρενάρουν»

Νέα σημαντική αποκάλυψη για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο 59χρονος μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, Γιώργος Κουτσούμπας, από την Ηλεία, που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, φαίνεται πως κατάλαβε ότι στις ίδιες ράγες κινούνταν και η εμπορευματική αμαξοστοιχία, εξαιτίας των ενεργειών του σταθμάρχη Λάρισας, σύμφνα με τον ΑΝΤ1.

Έτσι ξεκίνησε να αναζητεί τηλεφωνικά συναδέλφους του, που θα μπορούσαν να βρίσκονταν στην εμπορευματική αμαξοστοιχία. Έκανε τηλεφωνήματα σε κάποιους, που όμως δεν ήταν εκεί.

Επίσης, ένας από τους μηχανοδηγούς της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, ο Σπύρος Βούλγαρης, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στο φρικτό δυστύχημα είχε πρόβλημα με την χαλασμένη μηχανή του πριν φύγει από τους Νέους Πόρους.

Συνομίλησε με συνάδελφό του στην Αθήνα για να την διορθώσει. Στις 23.05 ξεκίνησε για την Λάρισα, στέλνοντας μάλιστα μήνυμα. Εάν δεν είχε αυτήν την καθυστέρηση, υπάρχει πιθανότητα να είχε φτάσει πριν ξεκινήσει το επιβατικό τρένο από την Λάρισα.

«Δεν είχαν χρόνο να φρενάρουν»
Πηγές ανέφεραν ότι οι μηχανοδηγοί των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών «δεν είχαν χρόνο να φρενάρουν», καθώς συγκρούστηκαν πάνω στην στροφή, όπου είχαν περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα να αντιδράσουν, λόγω της περιορισμένη ορατότητας.

Τα μαύρα κουτιά των τρένων εάν μπορέσουν να αποκρυπτογραφηθούν θα δείξουν αν όντως οι μηχανοδηγοί πρόλαβαν να επιχειρήσουν να φρενάρουν τα τρένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις