Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νικόλας Σερέτης: Κύμα βροχοπτώσεων στην Πάτρα μέχρι τις 15 Μάρτη

Νικόλας Σερέτης: Κύμα βροχοπτώσεων στην ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

«Κύμα» βροχοπτώσεων, αναμένεται στην Πάτρα, τις επόμενες ημέρες, ενώ παρά την βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός το σαββατοκύριακο, θα επανέλθει άστατος την ερχόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στο thebest.gr για τις επικείμενες καιρικές συνθήκες, ο προγνώστης καιρού και γεωλόγος Νικόλας Σερέτης, εξηγεί: «Μετά από έναν εξαιρετικά άνυδρο Φεβρουάριο για την δυτική Ελλάδα ευρύτερα – τον πιο άνυδρο των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών για την πόλη της Πάτρας – και μετά από έναν ιδιαίτερα θερμό επίλογό του με τον υδράργυρο τις τελευταίες 3-4 ημέρες αυτού να ξεπερνά τους 20-22°C, καθιστώντας το εν λόγω διάστημα το πιο θερμό του φετινού χειμώνα, ο Μάρτιος έχει εισέλθει με πιο άστατο και πιο ψυχρό καιρό προσπαθώντας να εξισορροπήσει κατά τι το υετικό έλλειμμα του προκατόχου του».

«Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία άνωθεν της Ευρώπης χαρακτηρίζεται ως ζωνική (κίνηση βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά προς τα ανατολικά) με την χώρα μας να βρίσκεται στον θερμό τομέα αυτής. Κάτι που συνεπάγεται επικράτηση νοτίων-νοτιοδυτικών ανέμων με κατά περιόδους άστατο καιρό από ατμοσφαιρικές διαταραχές που μας προσεγγίζουν εκ δυσμών. Αυτό το μοτίβο υπάρχει σαφής τάση να διατηρηθεί και το ερχόμενο 10ήμερο τουλάχιστον, με τον υδράργυρο να διατηρείται από φυσιολογικά έως λίγο υψηλότερα για την εποχή που διανύουμε επίπεδα».

Αναλυτικά ο καιρός στην Πάτρα αλλά και γενικότερα στην περιοχή της Αχαΐας

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες το διήμερο Τετάρτης – Πέμπτης με μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση τα απογεύματα των δύο ημερών.

Κύμα βροχοπτώσεων από το απόγευμα - βράδυ της Παρασκευής μέχρι το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Βελτιωμένος καιρός μέσα στο Σάββατο και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής με αρκετά πιθανή νέα επιδείνωση από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Με άστατο καιρό ενδέχεται να κυλήσει και η ερχόμενη εβδομάδα με τον κύριο όγκο των φαινομένων να εντοπίζεται κατά κύριο λόγο προς το μέσον αυτής (15-17/3).

Ο υδράργυρος καθ’ όλη την διάρκεια του ερχόμενου 10ημέρου φαίνεται να σημειώνει άνοδο και να κινείται σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από τα κλιματικά ελέω επικράτησης ανέμων νοτίων συνιστωσών με τις μέγιστες τιμές του να βρίσκονται στα επίπεδα των 17-19°C και με τις αντίστοιχες ελάχιστες σε εκείνα των 8-11°C.

Σχηματικά όσα προαναφέρθηκαν αποτυπώνονται και στο παρακάτω διάγραμμα το οποίο απεικονίζει την μετεω-πορεία για την πόλη της Πάτρας για το ερχόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις