Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Επιμελητήριο Αχαΐας μετακομίζει- Δείτε που και γιατί- Πώς θα διαμορφωθεί το εμβληματικό κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου

Το Επιμελητήριο Αχαΐας μετακομίζει- Δείτ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το έργο με βάση τον προγραμματισμό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου δυο χρόνια

Αλλάζει όψη και εκσυγχρονίζεται το κτίριο που στεγάζεται το Επιμελητήριο Αχαΐας, το οποίο βρίσκεται επί του πεζοδρόμου της Ρήγα Φεραίου. Για το λόγο αυτό, εντός του μήνα Μαρτίου, αναμένεται να ξεκινήσει η μετακόμισή του, σε κτίρια που εξετάζει η διοίκησή του.

Το έργο με βάση τον προγραμματισμό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου δυο χρόνια.

Σύμφωνα, με όσα λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, υπάρχουν κάποια κτίρια που είναι επικρατέστερα και εξετάζονται: «Έχουμε βρει κάποια κτίρια στο κέντρο της Πάτρας, ωστόσο δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν κτίρια για να μας καλύψουν 100% και το πιθανότερο είναι να πάμε σε δυο κτίρια. Εξετάζονταν τρία κτίρια επί της οδού Αγίου Ανδρέου, ωστόσο επικεντρωνόμαστε προς ένα για να μεταφερθεί το Επιμελητήριο γιατί δεν μπορούμε να ρίξουμε χρήματα στην αναβάθμιση οικήματος ιδιώτη, δηλαδή ψάχνουμε για κάποιο που να είναι έτοιμο ή να απαιτεί κάποιες μικροαλλαγές. Από εκεί και πέρα για την διοίκηση και για την λειτουργία των ενημερώσεων, αναζητούμε άλλη λύση. Ένα κτίριο που να πληροί όλες τις ανάγκες δεν υπάρχει».

Σε ό, τι αφορά τον χρονικό ορίζοντα της μετακόμισης, ο κ. Μαρλαφέκας, αναφέρει: «Ο στόχος είναι εντός του Μαρτίου να έχει ξεκινήσει η μετακόμιση. Το βασικό είναι να μπει ο εργολάβος στο Επιμελητήριο και να ξεκινήσουν τα έργα. Στο πρώτο κομμάτι της ενεργειακής αναβάθμισης».

Το έργο έχει δυο φάσεις. Η πρώτη αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και η δεύτερη την ανακατασκευή του κτιρίου. «Ξεκινάμε με την ενεργειακή αναβάθμιση και ο στόχος είναι μέσα στον επόμενο μήνα να βγει και ο δεύτερος διαγωνισμός που είναι για την  ανακατασκευή του κτιρίου».

Η σύμβαση για το πρώτο έργο με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Τριώροφου Κτιρίου Επιμελητηρίου Αχαΐας», και χρηματοδοτείται με 982.000 ευρώ από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και θα και θα περιλαμβάνει:

Τοποθέτηση εξωτερικής θερμοπροσοψης στους εξωτερικούς χώρους.

Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με ενεργειακά προφίλ αλουμινίου και ξύλου και ενεργειακά υαλοπετασματα.

Αντικατάσταση κεντρικού συστήματος ψύξης – θέρμανσης του κτιρίου με αντλίες θερμότητας.

Αντικατάσταση συστημάτων φωτισμού του κτιρίου με φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης.

Τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή του κτιρίου.

• Στο έργο αυτό συμπεριλαμβάνονται και επεμβάσεις στο σκελετό του κτιρίου

Τη δεύτερη φάση θα ολοκληρώσει το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο ανάπτυξης του Patras IQ με δημιουργία σύγχρονου υβριδικού συνεδριακού κέντρου με εξασφάλιση πλήρους ψηφιακής και φυσικής προσβασιμότητας ,στο κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας». Προϋπολογισμού 1.373.266 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΠΑ.

Οι κύριες επεμβάσεις που θα γίνουν στο κτίριο είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού χώρου 141 θέσεων με τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, χώρο μεταφραστών, βεστιάριο, κτλ., η ανακαίνιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου στο υπόγειο, η αναδιάταξη των γραφειακών χώρων στους ορόφους, η δημιουργία συγχρόνου ευρύχωρου ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ καθώς και όλες οι απαραίτητες υποδομές (ράμπες – αναβατόρια κλπ) για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε όλους του χώρους του κτιρίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις