Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη: Μυστήριο με την έκρηξη μετά τη σύγκρουση των τρένων

Τέμπη: Μυστήριο με την έκρηξη μετά τη σύ...

«Να το ψάξουμε στην εμπορική αμαξοστοιχία και όχι στην Intercity» λέει ο έμπειρος μηχανολόγος, Κώστας Λακαφώσης

Τη στιγμή που τα ερωτήματα γύρω από τα αίτια, τις ολιγωρίες και τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη παραμένουν, ένα άλυτο μυστήριο παραμένει η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Ο Κώστας Λακαφώσης, μηχανολόγος – αεροναυπηγός μηχανικός ανέλυσε για λογαριασμό του MEGA κ το βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών και διαπίστωσε ότι η διάμετρος της πύρινης σφαίρας που προκλήθηκε μετά την έκρηξη έφτασε τα 80 μέτρα.

Ο έμπειρος μηχανολόγος πραγματοποίησε έρευνα για το πώς σημειώθηκε η έκρηξη, σημειώνοντας πως oι δύο αμαξοστοιχίες είχαν τρεις μηχανές, καθώς η εμπορική διέθετε δύο, οι οποίες ήταν πανομοιότυπες της σειράς 120. Ωστόσο εκτίμησε πως αυτή η πύρινη μπάλα δείχνει κάποιο αέριο που καίγεται.

Ο έμπειρος, μέσω έρευνας, κατέληξε σε όσα δεν μπορούσαν να δώσουν μια τέτοια έκρηξη, με τα στοιχεία ακόμη να εξετάζονται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκρηξη δεν προήλθε από:
Οικιακή φιάλη υγραερίου
Εκρηκτικές ύλες και στρατιωτικό υλικό
Λαδί μηχανής, λιπαντικό
Αεροθαλάμους των αερόφρενων
Ο κ. Λακαφώσης, σημείωσε πως η σύγκρουση είναι τέτοια που δεν δικαιολογείται και σημείωσε πως πρέπει να διερευνηθεί το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Να το ψάξουμε στην εμπορική αμαξοστοιχία και όχι στην Intercity», είπε χαρακτηριστικά.

«Με βάση τους κανόνες ασφάλειας αλίμονο αν ένα Intercity, ηλεκτρικό, επιβατικό χτύπαγε κάπου και καίγονταν οι άνθρωποι σε τέτοιο βαθμό. Ακούμε ανθρώπους που κάηκαν σε θερμοκρασίες που δεν δικαιολογούνται από τη σύγκρουση», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις