Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς σύστημα σηματοδότησης μέρος της διαδρομής “Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο”

Χωρίς σύστημα σηματοδότησης μέρος της δι...

Δείτε το βίντεο

Χωρίς σηματοδότηση είναι όπως καταγγέλεται τμήμα της διαδρομής Δουκίσσης- Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Αναλυτικά: Σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία προχώρησαν μέλη των Σωματείων σιδηροδρομικών δύο περίπου 24ωρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη που έχει συγκλονίσει τους πάντες.

Ειδικότερα, ο Ηλίας Τρευλός, μέλος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, κατήγγειλε στο OPEN ότι μέρος της διαδρομής από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» μέχρι το Αεροδρόμιο, διαδρομή που εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες ανά εικοσιτετράωρο ελέω της πρόσβασης στο «Ελ. Βενιζέλος», δεν διαθέτει επαρκή σηματοδότηση.

«Ένα κομμάτι λειτουργεί, ένα κομμάτι όχι στον άξονα αυτό. Αλλά ακόμα και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι, δε λύνεται το πρόβλημα. Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με κάποια χιλιόμετρα, πρέπει να είναι το σύνολό του σε πλήρη λειτουργία και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου η συνολική εικόνα για το πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία», ανέφερε.

Σε ρεπορτάζ του «ΕΘΝΟΥΣ» από τον Νοέμβριο του 2022, με αφορμή τότε, τον τραυματισμό μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Χαλκίδας, είχε καταγραφεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα ασφαλείας.

 

Η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ) περιέγραφε τότε την εικόνα απόλυτης διάλυσης του ελληνικού σιδηροδρόμου που έχει ως συνέπεια συνεχόμενους εκτροχιασμούς τρένων μέσα σε ελάχιστους μήνες. Παράλληλα αποκάλυπτε τότε ότι σε σήραγγες του Προαστιακού της Αθήνας δε λειτουργούν εδώ και μία 15ετία τα συστήματα ασφαλείας και φωτισμού.

 

Οι καταγγελίες που δεν εισακούστηκαν ποτέ


Στο ίδιο ρεπορτάζ της Μαρίας Λιλιοπούλου γίνεται εκτενής αναφορά στις καταγγελίες των μηχανοδογών που περιέγραφαν την εικόνα απόλυτης διάλυσης του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας αλλά δεν εισακούστηκαν ποτέ ,ε αποτέλεσμα να φτάσουμε στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

 

Μιλούσαν τότε για τη μη λειτουργία φωτοσημάτων και τηλεδιοίκησης εδώ και πολλά έτη, τη μη λειτουργία του συστήματος ETCS (European Traffic Control System – του οποίου η θέση σε λειτουργία προστατεύει έναντι στο ανθρώπινο λάθος) η οποία δεν λειτούργησε ποτέ παρά το γεγονός ότι έχει εγκατασταθεί στις μηχανές!».

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις