Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλευρομουτζουρώματα 2023: Πάνω από 8 τόνοι αλεύρι έπεσαν στο Γαλαξίδι - Υπερθέαμα χρώματος και κεφιού - DRONE BINTEΟ

Αλευρομουτζουρώματα 2023: Πάνω από 8 τόν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ένα ψηφιδωτό ανθρώπων και άλευρων με πολύχρωμο φούμο

Οκτώ τόνοι άλευρων, κόκκινο, μπλε κίτρινο και μαύρο φούμο, προστατευτικές στολές για να σώσεις ότι σώζεται και άφθονο κέφι. Ήταν τα βασικά συστατικά στα αλευρομουτζουρώματα του 2023 στο Γαλαξίδι. Εκεί όπου χθες οδηγούσαν όλοι οι δρόμοι. Ο κόσμος είχε αρχίσει να "ρέει" προς το λιμανάκι του Γαλαξιδίου από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας

Η συμμετοχή στην μικρή ωστόσο εντυπωσιακή παρέλαση, ήταν μεγάλη. Από νωρίς από τα ηχεία του δήμου έπαιζαν δημοτικά τραγούδια με "προκλητικούς" στίχους που προκαλούσαν -τουλάχιστον- άφθονο γέλιο. Ο περίπου 65 ετών DJ παρουσιαστής της εκδήλωσης, έδινε διαρκώς οδηγίες ώστε όσοι δεν θέλουν να λερωθούν να κινηθούν προς την αντίθετη πλευρά από εκείνη που θα γινόταν η παρέλαση οχημάτων και συμμετεχόντων.  

Σύμφωνα με τον δήμαρχο των Δελφών Παναγιώτη Τάγκαλη, χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που ήθελαν να δουν από κοντά και ακόμη να ζήσουν το έθιμο που τηρείται για δεκαετίες στην περιοχή μαζί με μια σειρά από άλλα παραδοσιακά δρώμενα και σχετικές εκδηλώσεις. Φέτος η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε σημείο να απαιτούνται ειδικές ρυθμίσεις για τη διαχείριση του κόσμου. Αξιοσημείωτη ήταν η δωρεάν στάθμευση των οχημάτων και η ρύθμιση της κίνησης από την τροχαία ώστε να μην ταλαιπωρηθούν με μεγάλες αναμονές οι επισκέπτες και οι ντόπιοι.

Αλευρομουτζουρώματα 2023: Εντυπωσιακές οι εικόνες από ψηλά

Το εορταστικό τετραήμερο ξεκινά από την Παρασκευή και κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, αναβιώνει στην Άμφισσα ο θρύλος του «Στοιχειού». Από τη συνοικία Χάρμαινα, όπου βρίσκονται τα παλιά Ταμπάκικα και τα σκαλιά του Αϊ Νικόλα κατεβαίνει το «στοιχειό» και μαζί ακολουθούν εκατοντάδες μεταμφιεσμένοι. Στο ιστορικό μεγάλο καφενείο της πόλης γίνονται συζητήσεις σατιρικού περιεχομένου για τους θρύλους και τα στοιχειά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις