Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Οι φορές που το design ήταν και είναι στα καλύτερά του!

Οι φορές που το design ήταν και είναι στ...

Αποδεικνύοντας ότι το κλασικό θα παραμένει για πάντα σύγχρονο

Η εμφάνιση είναι αυτή που μας τραβάει τις περισσότερες φορές την προσοχή όταν βλέπουμε ένα αντικείμενο, είτε είναι ένα παπούτσι, είτε είναι μια τραπεζαρία. Μπορεί όμως άραγε να ξέρει κανείς όταν κατασκευάζει ένα gadget ή σχεδιάζει ένα ρούχο ότι αυτό θα παραμείνει διαχρονικό;

Δεν το ξέρουμε, ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν πολλά πράγματα -από αυτοκίνητα και έπιπλα, μέχρι καφετιέρες και ρούχα- που μπορεί να δημιουργήθηκαν πριν πολλά χρόνια, όμως το design τους τα κάνει να ξεχωρίζουν μέχρι σήμερα.

Ας δούμε μερικά από αυτά!

Κουζίνα

Η κουζίνα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα δωμάτια του σπιτιού! Είναι ο χώρος στον οποίο μαγειρεύουμε, τρώμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, δοκιμάζουμε νέες συνταγές και φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας ροφήματα.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι έχει εμπνεύσει αμέτρητες εταιρείες και designers, ώστε να δημιουργήσουν αντικείμενα που είναι όχι μόνο λειτουργικά, αλλά και καλαίσθητα. Από έπιπλα κουζίνας, όπως τα Gruppo Cucine και πρωτοποριακές καφετιέρες, όπως η Nespresso, υπάρχουν πολλοί κρυμμένοι θησαυροί στην κουζίνα μας. Άλλωστε, ποιός δεν θέλει να είναι όμορφα τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί τόσες φορές καθημερινά;

Κάποια αντικείμενα που έχουν φέρει την επανάσταση στον χώρο της κουζίνας είναι η καφετιέρα Bialetti Moka Pot, τα θρυλικά τάπερ της Tupperware, τα σκανδιναβικά σερβίτσια Teema Tableware, το μίξερ Kenwood και τα ψυγεία και βραστήρες Smeg.

Μόδα

Ο χώρος της μόδας αλλάζει και μεταλλάσσεται συνεχώς, με νέα trends να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά και με παλιά να επανέρχονται. Οι μόδες μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, όμως το στυλ είναι κάτι που παραμένει διαχρονικό, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Όπως είχε πει και η Coco Chanel, ‘Η μόδα ξεθωριάζει, αλλά το στυλ είναι αιώνιο’!

Μερικά από τα πιο διαχρονικά ρούχα που έχουν περάσει από την ιστορία της μόδας είναι το τζιν παντελόνι Levi’s 501s, το tweed σακάκι Chanel, η καμπαρντίνα Burberry, το βελουτέ σετ φόρμας Juicy Couture και τα φλις North Face.

Όσο για τα παπούτσια, ξεχωρίζουν τα πάνινα Converse Chuck Taylors, τα Nike Air Max, τα Birkenstocks, οι σαγιονάρες Havaiana και οι γαλότσες Hunter. Τέλος, οι τσάντες που παραμένουν αντικείμενο πόθου για τις fashionistas μέχρι και σήμερα, είναι η Hermès Birkin, η Chanel Classic Flap, και η Lady Dior του Christian Dior.

Αυτοκίνηση

Από τις αρχές του 20ου αιώνα και μετά, ο τομέας της αυτοκίνησης γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη, με πρωτεργάτη τη Mercedes-Benz, η οποία έδωσε σάρκα και οστά στο πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ, το Benz-Patent Motorwagen!

Από την κατασκευή του μοντέλου αυτού, μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά -τα διαφορετικά αμάξια που έχουν δημιουργηθεί από τους κολοσσούς της αυτοκίνησης είναι αμέτρητα. Υπάρχουν όμως κάποια τα οποία ξεχωρίζουν για το πρωτοποριακό τους design, τον έξυπνο σχεδιασμό τους, αλλά και τα μηχανικά τους χαρακτηριστικά.

Η Mercedes-Benz 300SL, η Jaguar E-type, η Ferrari Dino 246 GTS, το Volkswagen Type 2, η Alfa Romeo 8C 2900B Lungo, το Volkswagen Beetle, και η Mercedes-Benz SLR McLaren είναι μερικά από τα μοντέλα που παραμένουν διαχρονικά και κλασικά, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Τεχνολογία

Ο τομέας της τεχνολογίας έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, με νέα, πιο εξελιγμένα μοντέλα υπολογιστών και κινητών να κυκλοφορούν συνεχώς. Από το ιστορικό Telephone Model 302 που βρίσκαμε πάντα στα σπίτια των γονιών και των παππούδων μας, μέχρι το τελευταίο iPhone, και από τη γραφομηχανή Olivetti Lettera 32, μέχρι το MacBook Pro, το χάσμα είναι τεράστιο.

Αυτό δείχνει το πόσο γρήγορα τρέχουν οι τεχνολογικές εξελίξεις!

Μερικά τεχνολογικά gadgets που έχουν ξεχωρίσει μέσα στα χρόνια για το design και τη λειτουργικότητά τους, είναι το iPod, το iPhone, η κάμερα Polaroid, το MacBook Pro, το κινητό τηλέφωνο Nokia 3210, και το Apple Watch.

Μερικά πράγματα παραμένουν διαχρονικά, όσα χρόνια κι αν περάσουν, αποδεικνύοντας ότι το κλασικό θα παραμένει για πάντα σύγχρονο!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά