Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 90 καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Πατρών- Λήγουν οι συμβάσεις

Πάτρα: Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν ...

Στις 31 Μαρτίου

Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 90 καθαρίστριες που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο τέλος Μαρτίου. Αυτό  αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι συμβάσεις με καθεστώς ΙΔΟΧ λήγουν στις 31/3/2023.

Όπως ανέφερε ο κ.  Μανόλης Αποστολάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου, πρόκειται για ένα πρόβλημα από παλιά και με το προσωπικό καθαριότητας και με το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Όπως είπε ο Πρόεδρος το Πανεπιστήμιο έχει πάνω από 300 άτομα διοικητικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων « το οποίο είναι σε ομηρία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και τα 20 χρόνια».

Για το πρόβλημα με το προσωπικό καθαριότητας εξήγησε ότι ξεκινά «από τη στιγμή που ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης εισηγείται και ψηφίζεται στη Βουλή ο νόμος που αφορά τις συμβάσεις και τις προκηρύξεις μέσω του ΑΣΕΠ, το 2021. Ουσιαστικά αυτός ο νόμος δεν δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους, όπως στους συναδέλφους μας, οι οποίοι έχουνε προσληφθεί στο Πανεπιστήμιο μέσω ΑΣΕΠ, με τη λήξη της σύμβασής τους, να ξανά είναι υποψήφιοι. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό, ώστε την καθαριότητα του Πανεπιστημίου να την αναλάβει εργολάβος και βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για άλλη μια φορά σε μια πολύ δύσκολη στιγμή».

Από την πλευρά της η κ. Τσιλίρη  Η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου, ανέφερε πως «στο τέλος Μαρτίου κινδυνεύουν να βγουν στο δρόμο 90 οικογένειες. Πολλές φορές από αυτό τον μισθό ζουν ολόκληρες οικογένειες».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις