Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός Τουρκία: Συνεχίζεται το δράμα - «Βρείτε έστω και ένα μέλος της κόρης μου»

Σεισμός Τουρκία: Συνεχίζεται το δράμα - ...

Οι προσωπικές ιστορίες συγκλονίζουν

Οι ελπίδες για ανάσυρση ζωντανών από τα συντρίμμια των σεισμών σε Τουρκία και Συρία είναι πλέον σχεδόν μηδαμινές, ωστόσο παραμένει το δύσκολο έργο της ανάσυρσης των σορών.

Οι οικογένειες των αγνοούμενων σε Τουρκία και Συρία με αγωνία περιμένουν να βρεθεί ο δικός τους άνθρωπος προκειμένου να του κάνουν μια αξιοπρεπή κηδεία, ενώ οι προσωπικές ιστορίες συγκλονίζουν.

Μετακινώντας σωρούς ερειπίων με τον εκσκαφέα του, ο Ακίν Μποζκούρτ ελπίζει ότι ο εντοπισμός κάποιου πτώματος θα δώσει την ευκαιρία στους συγγενείς να κηδεύσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο και να έχουν έναν τάφο όπου θα μπορούν να θρηνήσουν.

«Αν θα προσευχόμουν να βρω έναν νεκρό; Ναι… για να παραδώσουμε τη σορό του στην οικογένεια», λέει.

Ο 42χρονος Μποζκούρτ ταξίδεψε στην πόλη Καχραμάνμαρας της νοτιοανατολικής Τουρκίας, επίκεντρο των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου, από την Καισάρεια (250 χιλιόμετρα βορειότερα), προκειμένου να συνδράμει στην κατεδάφιση των κατεστραμμένων κτηρίων.

«Όταν βγάζουν ένα πτώμα κάτω από τόνους ερειπίων, οικογένειες περιμένουν με ελπίδα… Θέλουν να έχουν την ευκαιρία μιας αξιοπρεπούς ταφής», λέει ο Μποζκούρτ.

 «Βρείτε έστω ένα μέλος του σώματος της κόρης μου»
Αφηγείται ένα περιστατικό, όταν ένας πατέρας που προσπαθούσε να ζεσταθεί κοντά στα ερείπια του σπιτιού του, τον πλησίασε και τον ικέτευσε να βρει ό,τι μπορεί να έχει απομείνει από την κόρη του. «Μας είπε: Σας παρακαλώ, βρείτε έστω ένα μέλος του σώματός της, ώστε να ξέρω πού είναι ο τάφος της», λέει ο 42χρονος και συμπληρώνει «…είναι πραγματικά τραγικό!».

Στο νεκροταφείο της πόλης, έχουν ανοιχτεί χιλιάδες νέοι τάφοι, υπογραμμίζοντας την έκταση της καταστροφής.

Πάνω από 46.000 νεκροί
Περισσότεροι από 46.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε Τουρκία και Συρία από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου και ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, αφού οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα οδεύουν προς το τέλος τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις