Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Μητρόπολη: Μεγάλη ήδη η ανταπόκριση του κόσμου στην πανστρατιά βοήθειας στους σεισμόπληκτους

Πάτρα- Μητρόπολη: Μεγάλη ήδη η ανταπόκρι...
Μαρτάτος Tάκης

Όπως μας μεταφέρθηκε, "δεν πρόφτασε να γίνει γνωστή η ανακοίνωση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη και ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν τσάντες με φάρμακα και τρόφιμα μακράς διάρκειας στους ναούς"

Σημαντική είναι ήδη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα πανστρατιάς αγάπης και συμπαράστασης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας που απηύθυναν εδώ και δύο ημέρες, σχεδόν αμέσως μετά το τραγικό συμβάν των καταστρεπτικών και φονικών σεισμών, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος.

Οι εικόνες της ολοκληρωτικής καταστροφής, των διασώσεων ανθρώπων από τα χαλάσματα όπου σημαντική είναι και η συμβολή της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελλάδα, έχουν συγκλονίσει τους Έλληνες και την Πατραϊκή κοινωνία.

Όπως μαθαίνουμε, ήδη στους ναούς της επικράτειας της Μητροπόλεως έχουν αρχίσει και πηγαίνουν συμπολίτες ιατρικά είδη, φαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διαρκείας και κουβέρτες που θα σταλούν στους δοκιμαζόμενους λαούς της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της Συρίας όπου υφίσταται το ιστορικό Πατριαρχείο Αντιοχείας που χτυπήθηκαν ανελέητα από τους δύο πολύ μεγάλους σεισμούς.

Οι ιερείς αναμένεται να ενημερώνουν καθημερινά τον κόσμο και μάλιστα αυτό θα γίνει από άμβωνος τόσο την Παρασκευή 10/2 που είναι η γιορτή του Αγίου Χαράλαμπου όσο και το Σάββατο 11/2 και κυρίως την Κυριακή 12/2 στη Θεία λειτουργία όπου μάλιστα σύμφωνα με παραίνεση και εντολή του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου θα περιαχθεί και δίσκος ώστε να συγκεντρωθεί και οικονομική βοήθεια για τους πληγέντες γείτονες μας που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν αυτή τη στιγμή.

Το σημαντικό επίσης στοιχείο όπως ανέφερε στο thebest.gr ο προιστάμενος του ιερού ναού Παντανάσσης, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος είναι πως η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί από όλους τους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών θα σταλεί στη συνέχεια κεντρικά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προκειμένου να συλλεγεί όλη η βοήθεια που κατόπιν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αποσταλεί στους γειτονικούς μας λαούς.

Επίσης η κινητοποίηση είναι μεγάλη και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και μπλογκ των ενοριών, των ιερέων, των επιτρόπων, κ.α. Ωστόσο όπως μας μεταφέρθηκε ενώ ήδη πολλοί έχουν ευαισθητοποιηθεί, αναμένεται το κύμα συμπαράστασης να μεγαλώσει και κορυφωθεί μέσα στο σαββατοκύριακο μετά και την Κυριακάτικη Θεία λειτουργία. Εξάλλου σε κάθε δύσκολη στιγμή έχουν αποδείξει οι Πατρινοί πιστοί και συνολικά ο κόσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών πως είναι κοντά και θέλουν να βοηθήσουν και να ανακουφίσουν τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Να θυμίσουμε πως ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με την εγκύκλιο του, κήρυξε πανστρατιά αγάπης, με σκοπό την συγκέντρωση ἰατρικῶν, φαρμακευτικῶν εἰδῶν (γάζες, ἀντισηπτικά, γάντια, παυσίπονα κλπ), καινούργιων και άφθαρτων όσο το δυνατόν, κλινοσκεπασμάτων καθώς και τροφίμων μακρᾶς διαρκείας, τά ὁποῖα θά προωθηθοῦν στούς ἐμπεριστάτους ἀδελφούς καί δοκιμαζομένους ἀπό τόν σεισμό συνανθρώπους μας.

Η συγκέντρωση ὅλων αὐτῶν τῶν εἰδῶν, θά γίνεται στούς Ἱερούς Ναούς, πρωί καί ἀπόγευμα.

Επίσης όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, θα περιαχθεί δίσκος, ὑπέρ ἐνισχύσεως τῶν σεισμοπαθῶν συνανθρώπων μας.   

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ....

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις