Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Κυκλοφορεί: «Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία - Τράπεζα Θεμάτων Β' Λυκείου» εκδ. ΖΗΤΗ - Μ. Πετροπούλου & Σ. Μαργαρίτη

Κυκλοφορεί: «Νεοελληνική Γλώσσα & Λο...

Ζητήστε τό στα βιβλιοπωλεία

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο με τίτλο: «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Τράπεζα Θεμάτων Β Λυκείου», Φεβρουάριος 2023, των συγγραφέων Μαρίας Πετροπούλου – Σοφίας Μαργαρίτη από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ. 

Tο εξώφυλλο του βιβλίου

Tο εξώφυλλο του βιβλίου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αυτό απαντά σε Θέματα της Τράπεζας Θεμάτων. Είναι ένα άρτιο έργο, το οποίο περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικές ερωτήσεις της Τράπεζας θεμάτων με τις απαντήσεις τους, ανάλυση των θεματικών ενοτήτων του σχολικού βιβλίου, θεωρία λογοτεχνίας σε διαγραμματική μορφή και 60 ολοκληρωμένα Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης της Τράπεζας Θεμάτων. Κάθε κριτήριο έχει συνταχθεί με μεράκι και έχει απαντηθεί από τις συγγραφείς με επιμέλεια. Οι απαντήσεις της Τράπεζας Θεμάτων είναι εμπλουτισμένες, ενώ το θέματα παραγωγής λόγου(ΘΕΜΑ 2) διαθέτουν πρωτοτυπία, είναι σύγχρονα και προσεγμένα με στόχο να διεγείρουν τον προβληματισμό και την αυτενέργεια του μαθητή. Το τελευταίο θέμα (ΘΕΜΑ 4) που αφορά το λογοτεχνικό είναι εμπλουτισμένο και συχνά στο προσωπικό σχόλιο υπάρχει και εναλλακτική απάντηση.

Το βοηθητικό εγχειρίδιο Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Τράπεζα Θεμάτων Β Λυκείου» αποτέλεσμα της πολυετούς πείρας των συγγραφέων για το γλωσσικό μάθημα, είναι ένα ευχάριστο εργαλείο εξοικείωσης του μαθητή με τα θέματα της Τράπεζας και τις θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου με απώτερο στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μαθητή – καθηγητή και στην ανάγκη του μαθητή να ανταποκριθεί με άνεση στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Λίγα λόγια για τις εκδόσεις

 Αποτελεί ένα ακόμη αξιόλογο και ποιοτικό βιβλίο που αποδεικνύει και το άψογο έργο και των εκδόσεων ΖΗΤΗ. Ενός εκδοτικού οίκου με ιστορία τον οποίο χαρακτηρίζει ο σεβασμός απέναντι στους αναγνώστες του που τον εμπιστεύονται χρόνια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η συνέπεια, η ποιότητα και η καλαισθησία των βιβλίων του.  

Και οι δύο είναι Φιλόλογοι με ειδίκευση στα Νέα Ελληνικά, πολυγραφότατες, Αρθρογράφοι στο «ΒΗΜΑ», στον εκπαιδευτικό ιστότοπο «alfavita.gr» και συγγραφείς στις εκδόσεις «ΖΗΤΗ»).

Η συνεργασία της Μ. Πετροπούλου με τις εκδόσεις ΖΗΤΗ έχει ως αφετηρία το 2010 με τα βιβλία «Τεχνικές Έκφρασης», για τη Γ Λυκείου, ενώ από το 2017 και έπειτα σε συνεργασία με τη συνάδελφό της Σ. Μαργαρίτη, συνέγραψαν άλλα 4 βιβλία(ένα για τη Β Λυκείου, το 2017 και δύο για τη Γ Λυκείου με τίτλους: «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ Λυκείου» το 2019, ακολουθεί το "Νέα Ελληνικά - Κριτήρια Συνεξέτασης, για τη Γ Λυκείου" το 2021, και το «Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης για την Α, Β, Γ Λυκείου» το 2022, όλα προσαρμοσμένα στο νέο σύστημα εξέτασης, τα οποία αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για κατάλληλη προετοιμασία και για τον λόγο αυτό γνωρίζουν μεγάλη αποδοχή από το μαθητικό και εκπαιδευτικό κοινό, σημειώνοντας συνεχείς ανατυπώσεις.

Όπως και στα προηγούμενα βιβλία τους η Μ. Πετροπούλου και η Σ. Μαργαρίτη σε συνεργασία με τις εκδόσεις τους, τον επιμελητή τους και την γραφίστριά τους δημιούργησαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με γνώμονα τη ποιότητα, τη μεθοδικότητα και την πληρότητα. Η συλλογική προσπάθεια αποτυπώνεται στο περιεχόμενο, στη δομή, αλλά και το καλαίσθητο εξώφυλλο του βιβλίου.

Και όπως μας είπε και η Μ. Πετροπούλου: «Το εξώφυλλο είναι αρμονικά συνδεδεμένο με το βιβλίο και η σημειολογία του μεταφέρει μηνύματα. Το αερόστατο ως σύμβολο, ελπίδας, ελεύθερης σκέψης και ανάλυσης, παραπέμπει σε ένα ταξίδι περιπέτειας, ανοδικής πορείας και την πραγματοποίηση του ονείρου, την επιθυμία για νέες εμπειρίες και δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας οι οποίες θα αλλάξουν τη σκέψη και τη ζωή μας για πάντα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με ένα βιβλίο. Αυτό αποτελεί την πρώτη εικόνα, τον καθρέφτη του πάθους για κάθε λεπτομέρεια του έργου μας, που κάνει τη διαφορά.  Και με το περιεχόμενο του βιβλίου αντίστοιχα γονιμοποιείται η σκέψη και κατακτιέται η γνώση που εγγυάται την διάκριση, την άνοδο που οδηγεί στην επιτυχία. Το καλό βιβλίο μας δίνει φτερά για να πετάξουμε και επιτρέπει το δικαίωμα στο όνειρο. Το βιβλίο μας: «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Τράπεζα Θεμάτων Β Λυκείου», είναι το αποτέλεσμα της αγάπης μας για το μάθημα των Νέων Ελληνικών, και της επιθυμίας μας να ανανεώνουμε το ενδιαφέρον των μαθητών μας. Ελπίζουμε να αποβεί χρήσιμο και αποδοτικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αφιερώνουμε, λοιπόν, αυτό το βιβλίο στους μαθητές που επιθυμούν να μυηθούν στον θαυμαστό κόσμο της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν με αγάπη και μεράκι το μάθημα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από το thebest τους πατρινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς που στήριξαν την προσπάθεια και στα άλλα μας βιβλία»

Η σχέση της Μαρίας Δ. Πετροπούλου με την πόλη μας είναι ιδιαίτερη. Αποτελεί αγαπημένο προορισμό αφού είναι μια κοντινή επιλογή πιο χαλαρών ρυθμών συγκριτικά με την πρωτεύουσα, ενώ παράλληλα βρίσκει και την ευκαιρία να βλέπει την αγαπημένη της αδερφή, τη γνωστή δερματολόγο της Πάτρας, Χαριτίνη Πετροπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture