Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανδραβίδα - Πτώση Phantom: Πέταξε πάνω από την Πάτρα τo ελικόπτερο S70 που επιχειρεί στο Κατάκολο - ΒΙΝΤΕΟ

Ανδραβίδα - Πτώση Phantom: Πέταξε πάνω α...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Άκαρπες έως ώρας οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή

Πάνω από την Πάτρα εθεάθη να πετάει ένα από τα εναέρια μέσα που έχουν επιστρατευθεί στις έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο Στάθη Τσιτλακίδη.

Λιμενικό και στρατός συνεχίζουν με κάθε μέσο τις αναζητήσεις για τον άτυχο πιλότο. Όλα συνέβησαν όταν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και κάτω από αδιευκρίνιστες εως ώρας συνθήκες, το Phantom F4 στο οποίο επέβαιναν ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο Στάθης Τσιτλακίδης, κατέπεσε το πρωί της περασμένης Δευτέρας 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Τρία ελικόπτερα - ένα εκ των οποίων το εικονιζόμενο S70- πλωτά σκάφη και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, σαρώνουν μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή αναζητώντας τον Στάθη Τσιτλακίδη. Να θυμίσουμε πως ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Το εν λόγω ελικόπτερο διαθέτει ποντιζόμενα σόναρ τύπου AN/AQS-18(V)3. Πρόκειται για ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα ενεργού και παθητικής λειτουργίας, συχνοτήτων 9,23/10/10,77kHz με καλώδιο μήκους 305 μέτρων, που αποτελεί μακρινό απόγονο του συστήματος AN/AQS13Β των ελικοπτέρων Agusta Bell AB-212ASW. Τα ποντιζόμενα σόναρ ελικοπτέρων της γενιάς αυτής επιτυγχάνουν μέγιστη εμβέλεια εντοπισμού στόχων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας σε βάθος εκατοντάδων ακόμη και χιλιάδων μέτρων. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών το εν λόγω ελικόπτερο αναζητά το ίχνος του κυρίως μέρους του αεροσκάφους, το οποίο προφανώς έχει βυθιστεί στον πυθμένα.

Το ελικόπτερο του ΠΝ S-70B-6 Aegean Hawk

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις