Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- «Κιβωτός της αγάπης»: Πώς «λύνεται» το πρόβλημα με το ρεύμα της

Πάτρα- «Κιβωτός της αγάπης»: Πώς «λύνετα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει η πρόεδρος του ιδρύματος

Στην επίλυσή του φαίνεται πως οδηγείται το πρόβλημα με τον λογαριασμό ρεύματος της «Κιβωτού της αγάπης» και όχι μόνο αυτό.

Πριν λίγες μέρες το ίδρυμα που στεγάζει 70 παιδιά με πολύ βαριές αναπηρίες, κινδύνευσε να μείνει χωρίς ρεύμα.

 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του Δ.Σ. της Κιβωτού της Αγάπης, Κατερίνα Νικολάου, «αρχικά υπήρξε μία δέσμευση ότι θα μας δοθεί μία έξτρα επιχορήγηση ενώ ενημερωθήκαμε από αρμόδιους φορείς  ότι μέχρι να μας δοθεί  δε θα έχουμε πρόβλημα με το ρεύμα.

Από εκεί και πέρα ο ΕΟΠΥΥ δίνει ένα πόσο για τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι ασφαλισμένοι. Όμως όταν λαμβάνεται επιχορήγηση το ποσό αυτό από τον ΕΟΠΥ μειώνεται. Αυτό δεν συνέφερε κι έτσι αναγκαστήκαμε να παραιτηθούμε από την επιχορήγηση.  Τώρα αυτό θα αλλάξει, δε θα συμβαίνει, οπότε πιστεύω ότι εάν γίνουν έτσι τα πράγματα, και έχουμε και την επιχορήγηση και τα χρήματα από τον ΕΟΠΥ, θα τα καταφέρουμε και θα μπούμε σε μία σειρά.

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά τα ταΐζει ο κόσμος ο οποίος επηρεάστηκε από αυτά που έγιναν με την «Κιβωτό του Κόσμου» και σταμάτησε να φέρνει πράγματα. Αναγκαστήκαμε να πηγαίνουμε να ψωνίζουμε πράγματα που πριν κάλυπτε ο κόσμος και όπως ήταν φυσικό εξαντλήθηκαν οι οικονομικές δυνάμεις».

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι του Σαββάτου, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ πήγε στο κτήριο που στεγάζεται η κλειστή δομή επί της οδού Κων/νου Παλαιολόγου 29, κοντά στην πλατεία Μαρούδα, προκειμένου να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης.

Η ενέργεια αυτή απετράπη μετά αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι ανέφεραν πως θα κινδυνεύσουν ζωές καθώς ορισμένα άτομα είναι υποστηριζόμενα με οξυγόνο και μια διακοπή ρεύματος μπορεί να τους στοίχιζε και τη ζωή τους.

 

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Σταμάτη

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας, Γιώργο Σταμάτη, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφορικά με την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης».  

Στη συνάντηση εκ μέρους του ιδρύματος συμμετείχαν η πρόεδρος του ∆.Σ. Κατερίνα Νικολάου και το μέλος του ∆.Σ. και νομική σύμβουλο,Γεωργία Σαρρή.Ο Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε το σημαντικό έργο του ιδρύματος και την αναγκαιότητα στήριξής του από το Υπουργείο.

Όπως δήλωσε ο κ.Μπονάνος μετά την συνάντηση: «Θεωρώ ότι δόθηκαν λύσεις στα προβλήματα της Κιβωτού στο πλαίσιο μιας άκρως εποικοδομητικής συνάντησης. Παραθέσαμε αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση και αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η πιστοποίηση στο ΕΚΑ ώστε μέσα στο 2023 να δοθεί η έκτακτη και τακτική επιχορήγηση στο ίδρυμα. Είμαστε σε καλό δρόμο και υπάρχει αισιοδοξία για θετική εξέλιξη σύντομα».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης δεσμεύτηκε πως μέσω του ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα νοσήλια των ανασφάλιστων παιδιών, ενώ δήλωσε πως ο ίδιος θα μεσολαβήσει προς τον πάροχο ηλεκτροδότησης τη ∆ΕΗ ώστε να μην υπάρξει άμεση απαίτηση για κάλυψη χρηματοδότησης μέχρις ότου εγκριθεί η έκτακτη επιχορήγηση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις