Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βουλή - Πρόταση δυσπιστίας: Γιατί έλειπαν Καραμανλής, Σαμαράς και Χατζηδάκης

Βουλή - Πρόταση δυσπιστίας: Γιατί έλειπα...

Με επιστολική ψήφο στήριξαν την κυβέρνηση οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και ο υπουργός Εργασίας

Μπορεί οι βουλευτές που δεν ψήφισαν διά ζώσης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας να φτάνουν τους 40, όμως τρεις είναι οι απουσίες που προκάλεσαν εντύπωση και ερωτήματα.

 Πρόκειται για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, και τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, που ψήφισαν με επιστολική ψήφο. Τρία στελέχη της ΝΔ με ειδικό βάρος και με παρασκήνιο να συνοδεύει τον καθένα τους...

 Όσον αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, όπως έγινε γνωστό και εδώ και μέρες, ταλαιπωρείται από εποχική ίωση και περιορίζεται κατ' οίκον. Υπενθυμίζεται ότι είχε τοποθετηθεί για το θέμα των υποκλοπών, σε ομιλία του πριν από λίγο καιρό, λέγοντας: "Δεν πιστεύω, δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά, θα επρόκειτο για μια αντιδημοκρατική εκτροπή".

Κώστας Καραμανλής: Απουσία με νόημα
Σχετικά με την απουσία του Κώστα Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός λείπει εκτός Αθηνών, ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το Σάββατο θα βρεθεί στη Φλώρινα για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη "Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή" (Εκδόσεις Λιβάνη).

Όπως αναφέρει το flash.gr, η απουσία του από την ψηφοφορία στην πρόταση δυσπιστίας "αποτελεί μια σαφή πολιτική πράξη με συγκεκριμένους αποδέκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση της απόφασης του Κώστα Καραμανλή για το εάν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές. Επιπλέον, πηγές αναφέρουν πως έχει αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δήλωση που θα κάνει για την απόφασή του αυτή".

Τον περασμένο Αύγουστο, σε ομιλία του στα Ανώγεια, ο Κώστας Καραμανλής είχε ζητήσει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων: "Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται, ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως! Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας, που είναι αδιανόητο".

Τέλος, όσον αφορά τον Κωστή Χατζηδάκη, δεν έχει διευκρινιστεί γιατί δεν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, με ΜΜΕ προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ να συνδέουν την απουσία του με το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Οι 40 βουλευτές που ψήφισαν με επιστολική ψήφο
Από τους 40 απόντες, 12 βουλευτές ανήκουν στην ΚΟ της ΝΔ, 10 στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κατρούγκαλος που βρίσκεται σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι 7 στο ΠΑΣΟΚ, δύο από το ΚΚΕ, 3 από την Ελληνική Λύση, 4 από το ΜέΡΑ25, ανάμεσά τους ο Γιάνης Βαρουφάκης που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη σε Κούβα και Μεξικό, αλλά και 2 ανεξάρτητοι.

Συγκεκριμένα, από τη ΝΔ με επιστολική ψήφισαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας και οι Κώστας Καραγκούνης, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης, Άγγελος Τσιγκρής, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Μανούσος Βολουδάκης και Γιώργος Καρασμάνης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολική ψήφισαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σάκης Παπαδόπουλος, Νεκτάριος Σαντορινιός, Σπύρος Λάππας, Νίκος Συρμαλένιος, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Γιώτα Πούλου, Άννα Βαγενά, Γιώργος Παπαηλιού.

Από το ΠΑΣΟΚ, με επιστολική ψήφισαν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Καμίνης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Φραγγίδης και Αχμέτ Ιλχάν.

Από το ΚΚΕ με επιστολική ψήφισαν η Αλέκα Παπαρήγα και η Λιάνα Κανέλλη, ενώ από την Ελληνική Λύση ο Κυριάκος Βελόπουλος που βρίσκεται στο Άγιο Όρος, ο Κωνσταντίνος Μπούμπας και ο Δημήτρης Βαγενάς.

Με επιστολική ψήφισαν και οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κρίτων Αρσένης, Κλέων Γρηγοριάδης και Γιώργος Λογιάδης από το ΜέΡΑ25, καθώς και οι ανεξάρτητοι Κωνσταντίνα Αδάμου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

Άνω πόλη- Πάτρα: Τι συμβαίνει με τα αρχαία που βρέθηκαν- Τι λένε οι αρχαιολόγοι- Κινδυνεύει με μπλοκάρισμα η ανάπλαση;

Μεσολόγγι- κτηνωδία: Πυροβόλησαν φλαμίνγκο και άλλα πτηνά στη Λιμνοθάλασσα

Πάτρα-ΙΚΕΑ στην ΑΒΕΞ: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το εμπορικό κέντρο - Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε- Τι θα περιλαμβάνει

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις