Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άνω πόλη- Πάτρα: Τι συμβαίνει με τα αρχαία που βρέθηκαν- Τι λένε οι αρχαιολόγοι- Κινδυνεύει με μπλοκάρισμα η ανάπλαση;

Άνω πόλη- Πάτρα: Τι συμβαίνει με τα αρχα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Δείτε σε ποια σημεία βρέθηκαν οικιστικά κατάλοιπα των ρωμαϊκών χρόνων ίσως και υστερότερα- Χρειάζεται προσωπικό για ανασκαφή

 

«Στοπ» στις εργασίες- σε κάποια σημεία- βάζει προσωρινά η εύρεση αρχαίων στην Άνω πόλη. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνει ανασκαφή, αφού προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, ενώ το υπόλοιπο έργο προχωρά κανονικά.

 

 

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Μιχάλης Γκαζής, τομεάρχης στο Τμήμα Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, «αυτή τη στιγμή είναι κάποιες διαδικασίες σε εξέλιξη, σε συνεργασία με το Δήμο. Η ανάπλαση στην Άνω Πόλη άλλωστε είναι δικό του έργο.

Έχουν εντοπιστεί κάποια αρχαία τα οποία φαίνεται πως είναι οικιστικά κατάλοιπα που υποθέτουμε ότι είναι των ρωμαϊκών χρόνων ίσως και υστερότερα. Ωστόσο δεν έχουμε προς το παρόν δεδομένα. Βρίσκουμε επιφανειακώς κάποια ευρήματα και περιμένουμε.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη προσωπικού. Χωρίς αυτό δεν μπορούν να προχωρήσουν οι ανασκαφές άρα το επόμενο βήμα είναι σε συνεργασία με το Δήμο, να προσληφθεί προσωπικό για να γίνει ανασκαφή. Το έργο στα σημεία που έχουν βρεθεί τα αρχαία, δεν προχωράει. Προχωράει όμως σε άλλα σημεία. Συνολικά το έργο δεν μπλοκάρει. Υπάρχει στοπ εκεί που πρέπει να γίνει ανασκαφή».

«Δεν μπορούμε να προδικάσουμε τι μπορεί να προκύψει από αυτήν, όμως με κάθε επιφύλαξη, λέμε ότι θα τεκμηριωθεί ό,τι βρεθεί και στην πορεία θα συνεχιστεί το έργο. Θεωρώ απίθανο να υπάρξει κάποια έκπληξη άλλου είδους και να σταματήσει το έργο.  Μην ξεχνάμε ότι και στη Μίνι Περιμετρική έγινε μεγάλη ανασκαφή πριν συνεχιστεί το έργο» καταλήγει ο κ. Γκαζής.

Αρχαία βρέθηκαν σε τρία σημεία. Το πρώτο σημείο βρίσκεται στον στην είσοδο του Ωδείου, το δεύτερο στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου κοντά στην περιοχή της Δεξαμενής και το τρίτο κοντά στον ιερό ναό των Εισοδίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό το διάστημα εκτελούνται εργασίες της πρώτης από τις τρεις εργολαβίες που αφορούν το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου ενώ η Εφορεία Αρχαιοτήτων αφού  προβεί στους ανάλογους ελέγχους θα δώσει την έγκριση για τη συνέχιση των εργασιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις