Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πόλεμος στη Μέση Ανατολή Δίκη Τεμπών
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέση Ανατολή: Δύσκολη νύχτα με αλλεπάλληλα χτυπήματα από Ισραήλ και Ιράν

Μέση Ανατολή: Δύσκολη νύχτα με αλλεπάλλη...

14 τραυματίες κοντά στο Τελ Αβίβ

Συνεχή είναι τα χτυπήματα από το Ισραήλ και το Ιράν με τον Πόλεμος στη Μέση Ανατολή να μαίνεται.

Η Τεχεράνη εξαπέλυσε ομοβροντία πυραύλων προς το Ισραήλ την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έβγαζε διάγγελμα.

Συνολικά 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Μπνέι Μπρακ, κοντά στο Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένου κοριτσιού 11 ετών, το οποίο διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε «σοβαρή κατάσταση».

Επιθέσεις με drones και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα οποία και αναχαιτίστηκαν. Την ίδια ώρα η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στη Χάιφα.

Από την άλλη Ισραήλ και ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιθέσεις στο Ιράν, με τουλάχιστον εννέα νεκρούς στις περιοχές Λαρεστάν και Μιανέχ.

Σοβαρά τραυματισμένος ο πρώην ΥΠΕΞ του Ιράν μετά από βομβαρδισμό στο σπίτι του - Νεκρή η σύζυγός του

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Καμάλ Χαραζί τραυματίστηκε σοβαρά και η σύζυγός του σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη, όπως μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Shargh, Etemad και Ham Mihan, το σπίτι της οικογένειας Χαραζί βομβαρδίστηκε χθες Τετάρτη.

Ο πρώην επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας (1997-2005) επί προεδρίας Χαταμί και σύμβουλος του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – ο οποίος σκοτώθηκε κατά την πρώτη ημέρα των αμερικανοϊσραηλινών επιθέσεων εναντίον του Ιράν – διακομίστηκε σε νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Η Σαουδική Αραβία κατέρριψε τέσσερα drones

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι οι αεράμυνες της χώρας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν τέσσερα drones τις τελευταίες ώρες.

«Το Ιράν δεν είναι πρόθυμο προς το παρόν για διαπραγματεύσεις», σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν στους NYT

Οι New York Times ανέφεραν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι το Ιράν δεν είναι προς το παρόν πρόθυμο να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Κατά το δημοσίευμα, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η κυβέρνηση στην Τεχεράνη συνεχίζει να πιστεύει ότι παραμένει σε ισχυρή θέση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν στους NYT, το Ιράν δεν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ ούτε πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενδιαφέρεται σοβαρά για τις διαπραγματεύσεις.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοινώνει την 4η επίθεση του Ιράν με πυραύλους σε 6 ώρες

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προειδοποίησαν στις 07:13 ότι εντόπισαν νέα εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν εναντίον της επικράτειας του κράτους του Ισραήλ, την τέταρτη σε έξι ώρες.

Ανέφεραν ότι «εντόπισαν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν εναντίον της επικράτειας του κράτους του Ισραήλ» και ότι ανέλαβαν δράση συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας για την «αναχαίτιση της απειλής», ενώ ενεργοποιήθηκαν σειρήνες συναγερμού σε τομείς του βορρά.

Δεν έχουν αναφερθεί ως αυτό το στάδιο τουλάχιστον θύματα από τις ισραηλινές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Βίντεο από τις ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ

Ρουκέτες και drones από τη Χεζμπολάχ κατά Ισραηλινών στρατευμάτων

Η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων στους οικισμούς Αλ Μαλικίγια και Γερούν στις 6:10 π.μ. τοπική ώρα.

Τόνισε επίσης ότι οι μαχητές του στόχευσαν τον οικισμό Έβεν Μεναχέμ στις 6 το πρωί με ένα σμήνος επιθετικών drones.

14 τραυματίες στην περιοχή του Τελ Αβίβ, 11χρονη σε «σοβαρή κατάσταση»

Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Μπνέι Μπρακ, κοντά στο Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένου κοριτσιού ένδεκα ετών, το οποίο διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε «σοβαρή κατάσταση», ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ισραηλινή υπηρεσία άμεσης βοήθειας, έπειτα από πλήγματα ιρανικών πυραύλων.

Αλλού, στην Κιριάτ Σιμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, άνδρας 61 ετών τραυματίστηκε ελαφρά εξαιτίας του ωστικού κύματος έκρηξης, ανέφερε το Magen David Adom («Κόκκινο άστρο του Δαυίδ», το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου).

Το συμβάν ακολούθησε εκτοξεύσεις από τον Λίβανο, όπου ο στρατός του Ισραήλ έχει εμπλακεί για ακόμη μια φορά σε ανοικτό πόλεμο με το λιβανικό κίνημα Χεζμπολά, το οποίο πρόσκειται στο Ιράν, τον τελευταίο μήνα.

Νωρίς χθες βράδυ το MDA έκανε λόγο για άλλους τέσσερις τραυματίες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Επιθέσεις με drones και πυραύλους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δέχτηκαν επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ανακοίνωσε μέσω X το υπουργείο Άμυνας στις 03:30 (ώρα Ελλάδας).

«Η αντιαεροπορική άμυνα των ΗΑΕ (...) επιχειρούν ενεργά για την αντιμετώπιση απειλών οφειλόμενων σε πυραύλους και drones», τόνισε το υπουργείο, χωρίς να αναφέρει ρητώς από πού εξαπολύθηκαν.

Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη 01:40 (ώρα Ελλάδας) ότι εντόπισε νέες εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων εναντίον της επικράτειας της χώρας, την 34η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

«Πριν από λίγο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εντόπισαν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν εναντίον της επικράτειας του κράτους του Ισραήλ» και «συστήματα (σ.σ. αντιαεροπορικής άμυνας) επιχειρούν για την αναχαίτιση της απειλής», σύμφωνα με ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε μέσω Telegram, προτού ανακοινωθεί λήξη του συναγερμού σχεδόν μισή ώρα αργότερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις
Κοινωνία
["\u03a0\u03cc\u03bb\u03b5\u03bc\u03bf\u03c2 \u03c3\u03c4\u03b7 \u039c\u03ad\u03c3\u03b7 \u0391\u03bd\u03b1\u03c4\u03bf\u03bb\u03ae "]
826246
Follow us on Facebook
Follow us on Facebook

Ειδήσεις